Hiába Kósa közbenjárása, még nem vették vissza a kirúgott pécsi portást

MN

2018. március 31., szombat 14:34, frissítve: szombat 19:57

Hiába kérte nyílt levélben Kósa Lajos, még nem vették vissza azt a pécsi biztonsági őrt, akit azért bocsátottak el állásából, a pécsi városházáról, mert a minisztert az újságírók elől menekítő sofőr egy szűk ívben meghúzta a szolgálati kocsit – írja a Blikk.

A 63 éves portást azért vonták felelősségre, mert elhagyta az őrhelyét, és nem biztosította az érkező miniszter útját a városházába.

A bulvárlapnak a férfi most azt mondta, eddig nem keresték meg, de reméli, az ünnepek után meg fogják.

Az ominózus eset nem sokkal az után történt, hogy kirobbant a politikus 1300 milliárd forintos vagyonkezelési botránya, így Kósa Lajos mindenképpen szerette volna elkerülni a sajtó munkatársait, akik a pécsi városháza bejáratánál várták a minisztert. A sofőr megpróbált beállni a szűk kapun, de nem tudott ráfordulni, mivel ott parkolt egy furgon, ezért belemanőverezte magát egy veszélyes helyzetbe, és meghúzta a szolgálati autót.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.