Hiába várták pénzüket az orvosok

MNO

2016. február 5., péntek 15:35

Nem kapták meg az ígért béremelést a szakorvosok – jelentette be közleményében a 781 orvost tömörítő 1001 Orvos Hálapénz Nélkül csoport. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma eredetileg azt ígérte, hogy januárral a szakorvosi minimálbér nettó 270 ezer forintra nő, azaz nem lesz olyan szakorvos az országban, aki ennél kevesebbet keres. Mindezt a Miniszterelnöki Kabinetiroda is megerősítette.

Úgy tűnik, ez mégsem történt meg: a szakorvosok pénteken kapták meg bérüket, és szembesültek azzal, hogy semmit nem változott. A csoport emiatt adta ki közleményét, amelyben kiemeli: a képzett magyar szakorvos a szlovákiai kollégák keresetének még a felét sem kapja meg. Nettó órabére kevéssel haladja meg az 1000 forintot.

A szerkesztő ajánlja

Koncz Tamás

Méregdrága nyári elittábor a kormánytagok gyerekeinek

Kerényi Imre miniszterek trónörököseit várja a vörösberényi kolostorba, hogy ott körtáncot lejtsenek, és római stílusú hadi bemutatót tartsanak.

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.