Hiánypótló ingyenes tájékoztató a műtétekről

Kuslits Szonja

Kuslits Szonja

2017. május 23., kedd 19:17, frissítve: kedd 20:01

Elismert szakemberek, orvosok, gyógytornászok adnak teljes körű információt a csípő- és térdprotézisműtétekről a laikusok számára szombaton. Az ingyenes rendezvényen a páciensek első kézből, egy helyen kapnak komplex és részletes tájékoztatást a témakörben – derült ki a szervezők lapunkhoz eljuttatott közleményéből. A részvétel regisztrációhoz kötött, amelyet a www.csipoprotezisinfo.hu vagy www.terdprotezisinfo.hu oldalon lehet megtenni.

A harmadik alkalommal szervezett esemény helyszíne a budapesti Lurdy Ház moziterme, ahol reggel 9-től 13 óráig várják az érdeklődőket. A félnapos rendezvény elsősorban a csípő- vagy térdprotézisműtétre váró pácienseknek szól, de azok is értékes információkhoz juthatnak, akiket már műtöttek.

A beavatkozások részletes bemutatása mellett külön hangsúlyt kap majd a rehabilitáció is. Bemutatják például, hogy miképpen változott a műtét utáni gyógyulás, valamint milyen technikai, technológiai okokra vezethető vissza a rehabilitáció időtartamának általános változása. Emellett szó lesz arról is, hogy milyen a mindennapi élet a protézissel, és mire kell ügyelni, hogy hosszabb legyen az élettartama.

Korábban egyébként 2013-ban és 2015-ben rendeztek hasonló eseményt, akkor több mint 400 érdeklődő vett részt a programokon. A műtétek azonban ennél jóval több beteget érintenek. A friss várólistaadatok szerint ugyanis jelenleg 338 nap az átlagos várakozási idő a csípőprotézis-műtétre, és 5469-en várakoznak. A térdprotézis esetén 401 nap telik el átlagosan a műtétig, erre a beavatkozásra jelenleg 5873 embernek lenne szüksége.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.05.23.

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.