Hiesz György: Nagyot hibázott Molnár Gyula

MN

2018. február 13., kedd 07:47, frissítve: kedd 10:25

Nagyot hibázott Molnár Gyula, amikor Fodor Gábornak ígérte a gyöngyösi választókerületet – mondta a Hír TV Egyenesen című műsorában az országgyűlésiképviselő-jelöltségtől vissza-, az MSZP-ből kilépett Hiesz György.

„Ha azt mondja, hogy »tévedtem, mellényúltam, nem gondoltam át ezt a szövetséget és a te helyzeted«, én akkor azt mondom, »Gyula, kezet rá, és felejtsük el«” – jelentette ki. Arra a kérdésre, hogy van-e még visszaút, közölte, „nincs, nem is szabad, már úgy gondolom”.

A gyöngyösi polgármester szerint a szocialisták elnökének tudnia kellett volna, hogy a Liberálisok elnökét nem fogadják el a helyiek. A városvezető önsorsrontásnak tartja, ahogy egy-két saját jelöltjével elbánt az MSZP.

Kitért arra is, hogy január végén volt egy városi rendezvény, ahol Fodor megkereste, és elmondta, hogy a pártelnökkel egyeztetett, és ő is szeretne Gyöngyösön indulni. Hozzátette, Molnár Gyula tudott erről, „és én valóban nem nagyon tiltakoztam ellene, mert már akkor is kicsit megütött a dolog”.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Molnár Gyula korábban a 24.hu-nak azt mondta, Hiesz György nagyon régen készül arra, hogy ne legyen a szocialista párt polgármestere, ezért alighanem apropónak tekintette ezt a helyzetet. „Fáj az nekem, hogy ki kell mondanom. Bármikor az elmúlt héten a beszélgetések során mondhatta volna, hogy ne menjünk tovább ezen az úton, de nem tette. Azt jelezte nekem, hogy számára a polgármesterség a fontos, a képviselőjelöltséget Botka Laci kérésére vállalta el, és igazából nem szeretne éles kampányhelyzetbe belemenni. Én ezt így értettem, most ő azt mondta, hogy félreértettem, az világos, hogy nem fogjuk tudni feloldani a helyzetet.”

Mint ismeretes, a gyöngyösi körzetben Hiesz György polgármester volt a szocialista jelölt a választásra, mivel az MSZP és a DK korábban megállapodott arról, hogy a gyöngyösi körzetben a szocialisták támogatottja indul. Múlt héten azonban a városvezető a könnyeivel küszködve jelentette be visszalépését, és közölte azt is, hogy elhagyja pártját.

Az, hogy felmerült Fodor Gábor neve is, a helyi szervezeteket igen érzékenyen érintette, a vidéki szocialisták eleve nem rajongtak az ötletért, hogy Fodor Gábor pártjával együttműködjenek. A Liberálisok elnökét leszavazta Gyöngyösön a helyi MSZP, a helyszínen Mesterházy Attilát is felkérték, de nem vállalta a jelöltséget.

Szanyi Tibor, a párt európai parlamenti képviselője a Hír TV Peron című műsorában azt mondta, hogy Orosz Bálint, az MSZP gyöngyösi elnöke indul Hiesz György helyett.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.