Hiesz György: Nagyot hibázott Molnár Gyula

MN

2018. február 13., kedd 07:47, frissítve: kedd 10:25

Nagyot hibázott Molnár Gyula, amikor Fodor Gábornak ígérte a gyöngyösi választókerületet – mondta a Hír TV Egyenesen című műsorában az országgyűlésiképviselő-jelöltségtől vissza-, az MSZP-ből kilépett Hiesz György.

„Ha azt mondja, hogy »tévedtem, mellényúltam, nem gondoltam át ezt a szövetséget és a te helyzeted«, én akkor azt mondom, »Gyula, kezet rá, és felejtsük el«” – jelentette ki. Arra a kérdésre, hogy van-e még visszaút, közölte, „nincs, nem is szabad, már úgy gondolom”.

A gyöngyösi polgármester szerint a szocialisták elnökének tudnia kellett volna, hogy a Liberálisok elnökét nem fogadják el a helyiek. A városvezető önsorsrontásnak tartja, ahogy egy-két saját jelöltjével elbánt az MSZP.

Kitért arra is, hogy január végén volt egy városi rendezvény, ahol Fodor megkereste, és elmondta, hogy a pártelnökkel egyeztetett, és ő is szeretne Gyöngyösön indulni. Hozzátette, Molnár Gyula tudott erről, „és én valóban nem nagyon tiltakoztam ellene, mert már akkor is kicsit megütött a dolog”.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Molnár Gyula korábban a 24.hu-nak azt mondta, Hiesz György nagyon régen készül arra, hogy ne legyen a szocialista párt polgármestere, ezért alighanem apropónak tekintette ezt a helyzetet. „Fáj az nekem, hogy ki kell mondanom. Bármikor az elmúlt héten a beszélgetések során mondhatta volna, hogy ne menjünk tovább ezen az úton, de nem tette. Azt jelezte nekem, hogy számára a polgármesterség a fontos, a képviselőjelöltséget Botka Laci kérésére vállalta el, és igazából nem szeretne éles kampányhelyzetbe belemenni. Én ezt így értettem, most ő azt mondta, hogy félreértettem, az világos, hogy nem fogjuk tudni feloldani a helyzetet.”

Mint ismeretes, a gyöngyösi körzetben Hiesz György polgármester volt a szocialista jelölt a választásra, mivel az MSZP és a DK korábban megállapodott arról, hogy a gyöngyösi körzetben a szocialisták támogatottja indul. Múlt héten azonban a városvezető a könnyeivel küszködve jelentette be visszalépését, és közölte azt is, hogy elhagyja pártját.

Az, hogy felmerült Fodor Gábor neve is, a helyi szervezeteket igen érzékenyen érintette, a vidéki szocialisták eleve nem rajongtak az ötletért, hogy Fodor Gábor pártjával együttműködjenek. A Liberálisok elnökét leszavazta Gyöngyösön a helyi MSZP, a helyszínen Mesterházy Attilát is felkérték, de nem vállalta a jelöltséget.

Szanyi Tibor, a párt európai parlamenti képviselője a Hír TV Peron című műsorában azt mondta, hogy Orosz Bálint, az MSZP gyöngyösi elnöke indul Hiesz György helyett.

A szerkesztő ajánlja

B. Molnár László

Egyre csak ömlik az állami támogatás a fociba

A taorendszer megjelenése óta csak a színvonal nem lett jobb. Kirívóan sok jut Felcsútnak.

Pintér Bence

Magyar Nemzet Szalon: Ennek a nemzetnek a lelkében valami megtört

A kivándorlás a transznacionalizmus erősödését és a távozó fiatalok nemzeti identitásának teljes felszámolását okozhatja.

Ficsor Benedek

A magyar olajmezőkből nem lesz pénz a hatalmas múzeumokra

Mélyi József művészettörténész a Liget-projektről, a stadionokat benövő gazról és a megfordított folyókról.

Molnár Richárd

Titkos kommunikációs stratégia oldalanként 450 ezerért Cegléden

A város fideszes önkormányzata hivatalosan üzleti érdekből rejtegeti méregdrága tervét.