Hiteltartozása is lehet Hódmezővásárhelynek

MN

2018. március 6., kedd 20:30, frissítve: szerda 07:27

Facebook-közleményben jelentette be Márki-Zay Péter, hogy újabb két önkormányzati vezető távozik hódmezővásárhelyi hivatalából: Varga Ibolya aljegyző már nem dolgozik a városházán, Markó Csaba kabinetfőnök pedig még 10 napig látja el feladatait.

Korábban a két fideszes alpolgármester is lemondott, a jelek szerint a régi állomány nem akar együtt dolgozni az új vezetővel; igaz, az egyik alpolgármester helyét máris betöltötték, Kis Andreát egyhangúlag választotta meg a közgyűlés – derül ki Márki-Zay posztjából.

Az új polgármester arra is figyelmeztet, hogy vannak még csontvázak a vásárhelyi vezetés szekrényében.

Szerinte nemcsak a feltárt, mintegy 4 milliárdos adósság terheli a várost, hanem egy – részletesen még nem ismertetett – hiteltartozás is.

 

„Sokáig vettem sorra a hivatalos kimutatásokat, listákat, követeléseket és tartozásokat. Bár hamarosan több mindent kiteszünk a város honlapjára, és meglepő részletekkel is szolgálunk majd,”

„előrebocsátom, hogy a hazugság még nem ért véget, kiderült, hogy még hiteltartozásunk is van… (Hegedűs úr a kampányban azt állította, hogy a városnak nincs adóssága, majd miután ezt a város költségvetése látványosan megcáfolta, pontosított, hogy hiteltartozás nincs… Nos, az is van.)”

„A részletes átvilágítás még csak most kezdődik, ehhez több ember és több hatósági segítség is kellene, de csontvázak vannak a szekrényekben, függetlenül attól, hogy valamennyi vizsgálandó irat elő fog-e kerülni…” – írja bejegyzésében Márki-Zay Péter.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.