Hóesésben fagyoskodva hallgatták az ovisok a fideszes beszédet

MN

2018. január 23., kedd 16:35, frissítve: kedd 17:04

Varga-Damm Andreát több nemesvámosi szülő is megkereste a napokban azzal kapcsolatban, hogy az új óvoda alapkőletételén a 3–6 éves gyerekeknek vigyázzban állva kellett végighallgatniuk Ovádi Pétert, a Fidesz választókerületi elnökét – írta a Jobbik veszprémi képviselője a Facebook-oldalán.

Az egyik szülő szerint az ovisoknak vélhetően fölösleges volt fagyoskodniuk és megfázniuk, miközben azt hallgatták, hogy a kormány hány százmillió forinttal támogatja az óvoda fölépülését, melynek persze azért mindenki örül.

„Úgy tűnik, a szocialista rendszer nagyon tetszhetett bizonyos mai vezetőknek, mert teljesen annak stílusában gyakorolják közösségi tevékenységüket. Mi pedig végre túl szeretnénk jutni a 20. századon, s végre le szeretnénk vetkőzni a szocialista rendszer beidegződéseit. Nálunk az emberek vannak a középpontban, és nem az elvtársak. 3–6 éveseknek szónokolni nagypolitikáról… elképesztő…” – jegyezte meg a képviselő.

Ha a szülőket előre értesítették volna az eseményről, vélhetően nem is engedték volna el a gyerekeiket. Az eset nem példátlan, tavaly év végén Csepregen is óvodásokkal ünnepeltettek meg egy felújított utca átadását.

 

 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.