Hoffmann Rózsa már nem indul az idei választáson

MN

2018. január 11., csütörtök 12:28, frissítve: csütörtök 12:37

Hoffmann Rózsa KDNP-s képviselő, korábbi oktatási államtitkár jelezte a KDNP vezetése felé, hogy a következő ciklusban már nem kíván országgyűlési képviselőként dolgozni, vagyis jelölt sem lesz az április 8-i választáson – erősítette meg Harrach Péter kereszténydemokrata frakcióvezető az MTI kérdésére.

A 70. évét hamarosan betöltő Hoffmann Rózsa 2006 óta tagja az Országgyűlésnek, 2010 és 2014 közt volt oktatási államtitkár.

Harrach szerint a kormánypártok egyéni jelöltjeinek listája már elkészült, azt hamarosan nyilvánosságra hozzák. A KDNP képviselőinek mintegy fele indul egyéni mandátumért. Ahogy már korábban kiderült, a budapesti 1. választókerületben, a főváros I. és V. kerületében a KDNP-s Hollik Istvánt indítják egyéni képviselőjelöltként a kormánypártok.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.