Hollik szerint nem Szijjártóék, hanem az USA hibázott Gorka Sebestyén miatt

MN

2018. január 21., vasárnap 13:22, frissítve: vasárnap 21:03

„A kormány lehetőségként tekintett az amerikai elnök magyar származású tanácsadójára, hogy információkat juttasson el. Ha valaki hibázott, akkor az az Egyesült Államok, ugyanis az elnök körül dolgozókat »ezerszer átvilágították«, és nem találtak kivetnivalót Gorka Sebestyén foglalkoztatásában” – mondta az MTI tudósítása szerint kérdésre válaszolva Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője egy más témában tartott sajtótájékoztatón vasárnap.

Csütörtökön a 444 írta meg, hogy Szijjártó Péter tárcavezető tavaly márciusban úgy találkozott Gorka Sebestyénnel Washingtonban, hogy az egykori tanácsadót hazánkban körözi a rendőrség: Donald Trump amerikai elnök volt biztonságpolitikai tanácsadója ellen elfogatóparancs van érvényben lőfegyverrel való visszaélés miatt Magyarországon.

Korábban a Külgazdasági és Külügyminisztérium a 444-gyel azt közölte, hogy Szijjártó Péter nem tudott az elfogatóparancsról, magas rangú fehér házi munkatársak esetében a Police.hu átnézése nem tartozik a felkészüléshez. Ez azért is érdekes, mert a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak feladata lenne a külügyminiszter külföldi találkozói előtt felkészülni, illetve a minisztert felkészíteni abból, hogy ott kivel fog találkozni.

A Breitbartnak Gorka azzal védekezett, hogy az ügy, amely miatt körözik, 2009-es, pedig ő már 2008-ban elköltözött Magyarországról. Ezért többször kérte a magyar hatóságokat, hogy pontosítsák az adatbázisukat, de nem történt meg.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.