Hollik szerint nem Szijjártóék, hanem az USA hibázott Gorka Sebestyén miatt

MN

2018. január 21., vasárnap 13:22, frissítve: vasárnap 21:03

„A kormány lehetőségként tekintett az amerikai elnök magyar származású tanácsadójára, hogy információkat juttasson el. Ha valaki hibázott, akkor az az Egyesült Államok, ugyanis az elnök körül dolgozókat »ezerszer átvilágították«, és nem találtak kivetnivalót Gorka Sebestyén foglalkoztatásában” – mondta az MTI tudósítása szerint kérdésre válaszolva Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője egy más témában tartott sajtótájékoztatón vasárnap.

Csütörtökön a 444 írta meg, hogy Szijjártó Péter tárcavezető tavaly márciusban úgy találkozott Gorka Sebestyénnel Washingtonban, hogy az egykori tanácsadót hazánkban körözi a rendőrség: Donald Trump amerikai elnök volt biztonságpolitikai tanácsadója ellen elfogatóparancs van érvényben lőfegyverrel való visszaélés miatt Magyarországon.

Korábban a Külgazdasági és Külügyminisztérium a 444-gyel azt közölte, hogy Szijjártó Péter nem tudott az elfogatóparancsról, magas rangú fehér házi munkatársak esetében a Police.hu átnézése nem tartozik a felkészüléshez. Ez azért is érdekes, mert a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak feladata lenne a külügyminiszter külföldi találkozói előtt felkészülni, illetve a minisztert felkészíteni abból, hogy ott kivel fog találkozni.

A Breitbartnak Gorka azzal védekezett, hogy az ügy, amely miatt körözik, 2009-es, pedig ő már 2008-ban elköltözött Magyarországról. Ezért többször kérte a magyar hatóságokat, hogy pontosítsák az adatbázisukat, de nem történt meg.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Zsolt

Végigjártuk a bulinegyedet, és csak megosztott erzsébetvárosiakkal találkoztunk

Érvénytelen lett a helyi népszavazás a bulinegyedről, az egész VII. kerületben 43 500 ember szavazhatott. Riport.

MN

Az én Jókaim – 193 éve született a „nagy magyar mesemondó”

A nagy elbeszélőre emlékezve arra kértük szerzőinket, meséljenek nekünk egy flekk Jókait.

Pethő Tibor

„Párttitkárok soha nem határozhatják meg az anyaszentegyház magatartását”

Az év elején mutatták be a Bulányi György piarista papról és a Bokor közösségről szóló dokumentumfilmet.

Vékony Zsolt

Egy szemérmes és roppant energikus ember – hetvenéves Cserhalmi György

Bár az utóbbi években több lesújtó dologgal is szembe kellett néznie, továbbra is kiemelkedő ikonja a magyar színjátszásnak.