Hőségriadó: hűtött védőital és több pihenőidő jár a munkavállalóknak

MN

2017. június 22., csütörtök 06:27, frissítve: csütörtök 07:54

A hőség idején a munkáltatóknak hűtött védőitalt, rendszeres pihenőidőt kell biztosítaniuk a szabadban dolgozó munkavállalók számára – hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium munkavédelmi főosztálya.

A munkát úgy kell megszervezni, hogy a dolgozók felváltva, rövid ideig tartózkodjanak a tűző napon, illetve a kritikus napszakban, 11 és 15 óra között lehetőség szerint hűvösebb, árnyékos munkahelyen dolgozzanak – írja az MTI a tárca közleményére hivatkozva.

Azt tanácsolják, hogy a dolgozók lehetőleg könnyű, világos színű és lazán viselhető ruhában végezzék feladataikat, igyanak sok vizet még akkor is, ha nem szomjasak, és kerüljék a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú italok fogyasztását.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy a zárt munkahelyeken a légtechnikai berendezéseket, klímaberendezéseket a megszokottnál gyakrabban kell hatékonyságilag ellenőrizni, tisztítani, fertőtleníteni.

A munkavédelmi hatóság fokozott figyelmet fordít a munkavédelmi ellenőrzéseken a hőségriasztások idején a fokozottabb megterhelésnek kitett munkavállalók egészségének és biztonságának védelmére.

A szerkesztő ajánlja

Hutter Marianna

Az első Orbán-kormány jelölte Zaid Naffát a tiszteletbeli konzuli posztra

A jordán üzletember már abban az időszakban is elbukott a magyar állampolgársághoz szükséges nemzetbiztonsági átvilágításon.