Hűtlen kezelés? Feljelentés a MÁV-székház eladása kapcsán

MNO

2009. március 24., kedd 19:47

Vagyoni hátrány okozása és hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett Bárány Balázs, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) alelnöke ismeretlen tettes ellen a főváros VI. és VII. kerületi ügyészségén MÁV-székház eladása ügyében – olvasható a szakszervezet honlapján.
A távirati iroda érdeklődésére a MÁV Zrt.-nél közölték, hogy a legutóbbi Vasúti Érdekegyeztető Tanács (VÉT) ülésén Bárány Balázs már bejelentette a feljelentést. Az ügyészség még nem kereste meg a társaságot a feljelentés kapcsán, de ha a hatóság kéri, minden dokumentumot odaadnak.

A VDSZSZ közlése szerint Bárány Balázsnak, mint a MÁV Zrt. felügyelő bizottsága munkavállalói delegált tagjának tudomására jutott, hogy a MÁV a munkaszervezetét a jelenlegi székházából bérelt új ingatlanba kívánja költöztetni. A bérleti díjat a MÁV Zrt. havonta euróban fizeti.

A VDSZSZ alelnöke szerint a MÁV Zrt. Andrássy út 73-75. alatti székháza a társaság saját tulajdona, és semmi nem indokolja az új irodaház bérbevételét. Bárány Balázs szerint a bérleti szerződésben vállalt kötelezettség a MÁV Zrt.-nek kimutatható veszteséget, vagyoni hátrányt okoz, ezért felmerül a hűtlen kezelés elkövetésének vagy kísérletének gyanúja.

(MTI)

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.