Hűtlen kezelés? Feljelentés a MÁV-székház eladása kapcsán

MNO

2009. március 24., kedd 19:47

Vagyoni hátrány okozása és hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tett Bárány Balázs, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) alelnöke ismeretlen tettes ellen a főváros VI. és VII. kerületi ügyészségén MÁV-székház eladása ügyében – olvasható a szakszervezet honlapján.
A távirati iroda érdeklődésére a MÁV Zrt.-nél közölték, hogy a legutóbbi Vasúti Érdekegyeztető Tanács (VÉT) ülésén Bárány Balázs már bejelentette a feljelentést. Az ügyészség még nem kereste meg a társaságot a feljelentés kapcsán, de ha a hatóság kéri, minden dokumentumot odaadnak.

A VDSZSZ közlése szerint Bárány Balázsnak, mint a MÁV Zrt. felügyelő bizottsága munkavállalói delegált tagjának tudomására jutott, hogy a MÁV a munkaszervezetét a jelenlegi székházából bérelt új ingatlanba kívánja költöztetni. A bérleti díjat a MÁV Zrt. havonta euróban fizeti.

A VDSZSZ alelnöke szerint a MÁV Zrt. Andrássy út 73-75. alatti székháza a társaság saját tulajdona, és semmi nem indokolja az új irodaház bérbevételét. Bárány Balázs szerint a bérleti szerződésben vállalt kötelezettség a MÁV Zrt.-nek kimutatható veszteséget, vagyoni hátrányt okoz, ezért felmerül a hűtlen kezelés elkövetésének vagy kísérletének gyanúja.

(MTI)

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.