Ideiglenesen elhagyta a börtönt Győrkös István

MN

2017. december 7., csütörtök 09:47, frissítve: csütörtök 10:27

Ideiglenesen elhagyhatta a győri börtönt a bőnyi rendőrgyilkossággal gyanúsított Győrkös István – írta meg a Bors. Győrköst azonban csak kényszerűségből, egy egészségügyi probléma miatt szállították a fővárosi kórházba. A lap úgy tudja, hogy a Semmelweis Egyetem urológiáján műtötték meg, a kórházban pedig a büntetés-végrehajtási őrök folyamatosan felügyelet alatt tartják.

Az állapota azonban nem súlyos, hamarosan visszakerül a zárkájába, amelyen a tizennégy évvel ezelőtt megölt Tompa Eszter gyilkosával osztozik. Győrköst egyébként kiemelt biztonsági fokozatban őrzik, ami azt jelenti, hogy a nap 24 órájában megfigyelés alatt áll, a cellájában kamerák rögzítik minden mozdulatát. 

A Bors korábban arról is beszámolt, hogy nincsenek jó kilátásai az egykori hungarista vezetőnek, aki akár életfogytiglani fegyházat is kaphat Pálvölgyi Péter nyomozó tavaly októberi meggyilkolásáért. A Központi Nyomozó Főügyészség már elvégezte a szükséges nyomozati cselekményeket a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében, az iratokat a múlt héten ismertették a gyanúsítottal. Az ügy ezzel vádelőkészítő szakaszba lép. Bár Győrkös védője folyamatosan azzal érvel, hogy álláspontja szerint baráti tűz végezhetett a Nemzeti Nyomozó Iroda őrnagyával, a gyilkos golyón nem is találhatók DNS-nyomok. 

A Győri Járásbíróságon októberben hosszabbították meg Győrkös előzetes letartóztatását, bár ügyvédei kezdeményezték a megszüntetését. Győrkös tehát december 27-ig biztosan börtönben marad.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.