Ideje felébREDni! – Mozgalmat indított az MSZP lemondott alelnöke

MN

2017. november 14., kedd 16:27, frissítve: kedd 16:32

Ideje felébREDni! – Radikális Európai Demokraták (RED) néven új mozgalmat indít Ujhelyi István európai parlamenti képviselő. Az MSZP néhány héttel ezelőtt – Botka László visszalépése után – lemondott alelnöke kedd délután Facebook-oldalán számolt be a hírről.

Ujhelyi István másfél évvel ezelőtt már létrehozott egy hasonló szervezetet, amelynek Európai Demokraták volt a neve. Ennek honlapján közéleti személyiségek és pártoktól független civilek fogalmazzák meg elképzeléseiket az Európai Unió jövőjéről. Az új kezdeményezés ettől függetlenül, de az itt publikálók javaslatait figyelembe véve építkezhet majd.

A mozgalom célkitűzésében az áll: az Európai Unió fejlődéséhez és fennmaradásához, egy új Európa megteremtéséhez radikális változásokra és hatékony érdekképviseletre van szükség. Ideje van a józan, de határozott, demokratikus európai radikalizmusnak.

„Az Európai Demokraták »szellemi inkubátorházának« évek óta sikerrel működő alapjain azért hívtuk ma életre a Radikális Európai Demokraták mozgalmat, mert szerintünk az európai közösség és benne Magyarország jövője csak gyökeres változásokkal biztosítható” – írta a mozgalom alapvetéseiben Ujhelyi.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Hozzátette: a radikalizmus nem egyenlő a szélsőségességgel, nem egyenlő a kirekesztéssel, nem egyenlő az alpári stílusú politizálással, nem egyenlő az anarchia támogatásával, de azonos az átfogó, érdemi és mielőbbi változás akaratával.

A RED célkitűzése szerint mélyebben integrált európai szövetségi rendszerre van szükség, hatékonyabb uniós eszközrendszerre a renitens tagállami kormányok normakövetésének kikényszerítésére, szociális felzárkóztatásra és egyenlő bérekre, az euró mielőbbi bevezetésére és az európai választók hatékonyabb bevonására a döntéshozatali folyamatokban.

A szerkesztő ajánlja

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.

Lázár Fruzsina

Mennyit ér ma egy emberélet?

Ismeretségen vagy a jó szerencsén múlik az életben maradás, ha valaki gyors egészségügyi ellátásra szorul?

Vég Márton

Maffiamódszerekkel dolgozhattak Tiborcz Istvánék

Az ellenzék szerint az Elios csalásgyanús pályázatai az utolsó szöget jelenthetik az Orbán-rendszer koporsójába.

Szabó Zsolt

Félig üres korsó: egyelőre nem lesz csendes a bulinegyed

Érvénytelen lett a helyi népszavazás a bulinegyedről, az egész VII. kerületben 43 520 ember szavazhatott. Riport.