Ifjabb Lomnici Zoltán: A 87 éves Soros György világuralomra tör

MN

2017. október 29., vasárnap 08:40, frissítve: vasárnap 13:24

Soros György hálózata nem csak demokratikus eszközökkel gyakorol nyomást, arról már 2003-ban voltak brit titkosszolgálati információk, hogy szervezetei élére politikusokat, volt titkosszolgákat állított – mondta ifjabb Lomnici Zoltán jogász a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Lomnici szerint az amerikai mágnás kis túlzással világuralomra tör: konkrét bizonyítékokat nem említve beszélt arról, hogy a 87 éves Soros végső célja anyagi természetű, de politikai elképzeléseinek erőszakos terjesztése is hatékonyabb lehet a nyílt társadalmakban. Soros György abban érdekelt, hogy kevert, határok nélküli, a gazdasági köröknek kiszolgáltatott Európa jöjjön létre – mondta.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte még: Sorost a bosszúvágy is fűti, a rendelkezésére álló minden eszközzel meg akarja dönteni azt a rendszert, amely az ő korábbi szellemi holdudvarát a politikai szemétdombra küldte – idézi a jogász szavait az MTI.

Lomnici szerint az Egyesült Államokban tartja magát az a beszéd, amely szerint Soros György pénzzel vásárolt politikai befolyást, a Demokrata Párt fő támogatója lett. Hálózata titkosszolgálati módszereket is bevet – állította a jogász. Szerinte ez egyes esetekben nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet egyes államokban, ez a helyzet most Magyarországon és Lengyelországban is.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

A pénzzel vásárolt politikai kapcsán érdemes megemlíteni: ifjabb Lomnici Zoltán annak a Civil Összefogás Közhasznú Alapítványnak (CÖF-CÖKA) a szóvivője, amely kormányzati jóváhagyással több mint 500 millió forintos támogatást kapott az állami tulajdonú Magyar Villamos Művektől, a közhasznú alapítvány pedig többszöri megkeresés után sem árulja el, mire fordították pontosan ezt az összeget. 

Korábban ugyan kiadtak egy közleményt, amelyben azt állították, hogy tavaly mindössze 71 millió forintból működött a szervezetük, és csak 51 milliót használtak fel az MVM támogatásából, a többit idén fordítják „civil missziójukra”. Egészen pontosan a következőkre:

  • kidolgozzák a népfelség elvére alapozott civilitika tudományágát;
  • hirdetésekkel hívják fel a figyelmet a személyi jövedelemadó egy százalékának lehetséges adományozására;
  • a gyermekek egészséges táplálkozásáért megalkották a „táplálkozásbiológiailag korszerű komplettált ételek technológiáját”, és ezt akarják terjeszteni;
  • második műszak beindítására ösztönzik a vidéki önkormányzati konyhákat, ami valahogyan segítené a kis- és családi vállalkozások termékeinek értékesítését.

Az elvileg közhasznú CÖF korábban ugyanakkor egyértelműen politikai célokra is fordította forrásait. 2013-ban például – amikor 305 millió forintból gazdálkodtak – plakátkampányt indítottak, hogy Bajnai Gordon politikai visszatérésére reagáljanak, és a politikust Gyurcsány Ferenchez kössék.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.