Így készült el Budapest legújabb falfestménye

Ezzel örvendeztették meg a budapestieket

2014. május 14., szerda 01:30

Már a második állomásánál tart az erzsébetvárosi tűzfalrehab a Neopaintnek köszönhetően. Ezúttal a Rumbach Sebestény utcába tértek vissza az falfestészek.

Újabb fallal örvendeztették meg a budapestieket a Neopaint Works tagjai, és újabb videóval a többi, szerencsétlenebb földlakót, aki nem flangálhat fővárosunkban. A mostani alkotás a Rumbach Sebestény utca képét meghatározó (10-es szám) tűzfalat vakolták le, majd keltették életre.

Az elkészült képről így írtak a készítők közleményükben: „Próbáltunk minél több érdekes grafikai elemet belecsempészni a tervbe, amitől a sok apró részlet egy teljes képpé alakul. Fontosnak tartottuk emellett, hogy sokféle tipográfiai elemet használjunk, ezzel is bemutatva, az akkori, használt (lásd: kézzel festett reklámtáblák) betűtípusok sokféleségét. A kép felső harmadában lévő feliratok, Belső-Erzsébetváros fő utcáit mutatják, felettük pedig a VII. kerület címere, és neve. A festmény közepén Erzsébet-királyné portréképe látható, mint a kerület névadója, akit az akkori kerületi polgári kör kért fel 1881-ben, majd 1882-ban hivatalosan is Erzsébetváros lett”.

Korábbi munkájuk, mely már a TűzfalRehab az Erzsébetvárosban 2014 program alatt készült el a Madách Imre Gimnázium belső falát díszíti. A csoport korábbi munkáikról készült képeket és videókat Facebook-oldalukon és a honlapjukon is meg lehet tekinteni.

Forrás: MNO

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.