Index: Fegyelmi vizsgálat vár Hadházy Ákosra az LMP-ben

MN

2018. április 9., hétfő 21:12, frissítve: kedd 09:15

Már a választás előtt etikai vizsgálat indult Hadházy Ákos, az LMP társelnöke ellen, mert a párt döntéshozói testületeinek határozatai ellenére együttműködést keresett a szocialistákkal, mindenekelőtt a Szekszárdon végül visszalépő Harangozó Tamással – írja az Index. Az etikai ügyet a fegyelmi bizottsághoz utalták, a testület szombaton tárgyal róla.

A választás után, hétfőn ő maga kezdte el kibeszélni: a 24.hu-nak azt mondta, Schiffer András, a párt egykori elnöke és Sallai Róbert Benedek, az országos tanács elnöke milliós perekkel fenyegette azokat az LMP-s jelölteket, akik visszalépnének. Schiffer nem sokkal később ezt cáfolta, és épp Hadházy beperlését lengette be állításai miatt.

Hadházy kitért arra is: tud olyan esetekről, amikor pénzt kínáltak kormányoldalról ellenzéki politikusnak, hogy utóbbi ne lépjen vissza, és így gyengítse a kormányváltás esélyét. Arra a kérdésre, hogy az LMP-n belül volt vagy van-e valaki, akit megvásárolt a kormányoldal, úgy felelt: reméli, hogy nem.

Az etikai vizsgálattal kapcsolatban kerestük Hadházyt, aki későbbre ígért választ.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.