Inkább Németországba mennek a budapesti buszsofőrök

MN

2017. július 5., szerda 09:55, frissítve: szerda 12:19

Az is bizonyítja, hogy Magyarországon kevés a buszsofőr, hogy a BKV legutóbb a 9-es buszon feladott hirdetése már az utazóközönség tagjait is arra csábítja, legyenek járművezetők. Emellett azonban hazánkban müncheni munkára is toboroznak sofőröket.

Az Atv.hu ugyanis úgy értesült, többtucatnyi BKV-s járművezető jelentkezett külföldi munkára a közelmúltban magasabb bérek és jobb munkakörülmények reményében. De nemcsak Németországban, Ausztriában is folyamatosan hiány van buszvezetőkből.

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elnökségi tagja, Naszályi Gábor arról beszélt a csatorna reggeli műsorában, hogy:

embertelen körülmények között foglalkoztatják a járművezetőket, ezért a sofőrök 30 százaléka a felmondáson gondolkodik.

Ennek okán is kezdeményezett a szakszervezet bértárgyalásokat, hogy legalább egy jövő évi biztos 15 százalékos fizetésemelési ígéret tartsa a cégnél a meglévő munkavállalókat. Erre a BKV jogi igazgatójának – az EKSZ beszámolója szerint – az volt a válasza, hogy:

a felvetés „nem időszerű”.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.