Ismét reptéri tolvajokat fogott a rendőrség

MN

2018. február 14., szerda 12:02, frissítve: szerda 12:06

Ismét reptéri tolvajokat fogott a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI). A két rakodómunkás még januárban lopott gyűrűt, órát és parfümöt. A nyomozók az érintett járatok rakodási körülményeit vizsgálták, s így jutottak el a repülőtéren dolgozó munkásokhoz. A házkutatások során megtalálták az ellopott értékeket, valamint további – vélhetően szintén bűncselekményekből származó – tárgyakat is. A két feltételezett elkövetőt előállították, és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki – írja a Police.hu.

Még január 19-én kezdődött minden, amikor a budapesti dél-koreai nagykövetség egy Facebook-posztjában arra hívta fel a figyelmet, hogy a Liszt Ferenc repülőtéren fosztogatják a poggyászokat. Aztán jött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egy soron kívüli ellenőrzése, de az sem vezetett semmire.

Végül a magyar teniszező, Babos Tímea posztja kellett, hogy komolyabbra forduljon az ügy. – Mire megérkeztem Dohába, a táskám nyitva volt. Szétszabdalták, és kiloptak belőle pár dolgomat. És vajon honnan indultam? Budapestről – írta ki a sportoló Facebook-oldalára. Akinek szinte azonnal megkerültek a dolgai.

Repülőtéri forrásaink szerint a csomagkifosztások közkedvelt célpontjai a Budapest és valamelyik nyugat-európai nagyváros között közlekedő járatok. Ugyanakkor sem a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA), sem a repülőgépek földi kiszolgálását ellátó vállalkozások, de még a hatóságok sem tudnak hatékonyan fellépni a feladott csomagok kifosztása ellen, ráadásul a visszaéléseknek kedvez a krónikus munkaerőhiány is – derült ki a repülőtéri üzemet jól ismerő forrásaink elmondásaiból.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.