Ismét reptéri tolvajokat fogott a rendőrség

MN

2018. február 14., szerda 12:02, frissítve: szerda 12:06

Ismét reptéri tolvajokat fogott a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI). A két rakodómunkás még januárban lopott gyűrűt, órát és parfümöt. A nyomozók az érintett járatok rakodási körülményeit vizsgálták, s így jutottak el a repülőtéren dolgozó munkásokhoz. A házkutatások során megtalálták az ellopott értékeket, valamint további – vélhetően szintén bűncselekményekből származó – tárgyakat is. A két feltételezett elkövetőt előállították, és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki – írja a Police.hu.

Még január 19-én kezdődött minden, amikor a budapesti dél-koreai nagykövetség egy Facebook-posztjában arra hívta fel a figyelmet, hogy a Liszt Ferenc repülőtéren fosztogatják a poggyászokat. Aztán jött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egy soron kívüli ellenőrzése, de az sem vezetett semmire.

Végül a magyar teniszező, Babos Tímea posztja kellett, hogy komolyabbra forduljon az ügy. – Mire megérkeztem Dohába, a táskám nyitva volt. Szétszabdalták, és kiloptak belőle pár dolgomat. És vajon honnan indultam? Budapestről – írta ki a sportoló Facebook-oldalára. Akinek szinte azonnal megkerültek a dolgai.

Repülőtéri forrásaink szerint a csomagkifosztások közkedvelt célpontjai a Budapest és valamelyik nyugat-európai nagyváros között közlekedő járatok. Ugyanakkor sem a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA), sem a repülőgépek földi kiszolgálását ellátó vállalkozások, de még a hatóságok sem tudnak hatékonyan fellépni a feladott csomagok kifosztása ellen, ráadásul a visszaéléseknek kedvez a krónikus munkaerőhiány is – derült ki a repülőtéri üzemet jól ismerő forrásaink elmondásaiból.

A szerkesztő ajánlja

Kuthi Áron

Későn ébredt az összes kisebbségi magyar párt

Öt hét alatt még legalább 300 ezer aláírást kell összegyűjteni az őshonos kisebbségek uniós védelme érdekében. A kudarcot is meg kell tudni magyarázni.

Radványi Benedek

Burján Csaba: Amikor kijöttünk Phjongcshangba, korizni alig tudtam

Az aranyérmes gyorskorcsolyázót már az általános iskolában azzal cukkolták, hogy olimpiai bajnok lesz. Interjú.

B. Kovács Gergely

A magyar falu, ami kis túlzással a fél világnak készít fakanalat

Pedagógiai fenyítőeszköz, konyhai alapfelszerelés és a nemzeti minimum. Egy nógrádikum nyomában.

Szathmáry István Pál

Öt deka szerencse

Gyulai Líviusz a Székelyföldre keveredő olasz kőfaragókról, patkányinváziókról és egy befalazott motorbicikliről.