Ismét Vona Gábort lejáratni próbáló kampányt indított a Fidesz

2018. január 30., kedd 17:06, frissítve: szerda 07:35

A korábbi telefonos kampány után ismét Vona Gábor állítólagos szavaira hívja fel a figyelmet a nagyobbik kormánypárt. Emlékezetes, a Fidesz tavaly nyáron hívogatta még azzal nyugdíjas híveit, hogy a Jobbik elnöke „megsértette a nyugdíjasokat”. „Azt mondta róluk, hogy szennyvíz folyik a szájukból, magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, és trágárul ordibálnak” – állította akkor Orbán Viktor pártjának kampánystábja, bár Vona korábban nem általánosságban a nyugdíjasokról, hanem a bizonyos, a kormánypropaganda által felhergelt idősekről beszélt.

Január végén aztán a Mandiner állt elő azzal: Vona egy korábbi török fórumon „Allah mellett tett hitet”. A jobboldali portál tavaly nyáron került a Habony Árpádot hitelező Tombor András tulajdonába, most pedig úgy tűnik, az Origo és a Ripost mellett csatlakozott a kormánypropaganda soraiba. Erre utal, hogy az Allah-felvétel után több hasonló, régebbi videót hoztak nyilvánosságra. Hétfőn egy olyat mutattak be, amin a török fiatalok „Szürkefarkas Vonát” skandálnak, kedden pedig egy olyat, amin a pártelnök az Európai Unióból való kilépés mellett tett hitet. 

Vona Gábor az allahozó videó kikerülése után Facebook-oldalán azt írta: „az igazság az, hogy nem Allahot dicsőítem, hanem Istent, akit török nyelven történetesen így neveznek.” Bár a Mandiner állította, hogy Tanrı lett volna a helyes megnevezés, valójában keresztény hitű arabok is Allahként hivatkoznak Istenre. 

Kedd délután aztán aktivizálta magát a fideszes kommunikációs gépezet is. Ezúttal Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató nevében küldtek szét olyan leveleket a híveknek, amiben figyelmeztetnek Vona allahozó kijelentésére. A kormánypárt által szétküldött levélben ez olvasható:

Tisztelt Honfitársam!

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Azért írok önnek, mert a napokban nyilvánosságra kerültek eddig ismeretlen felvételek Vona Gáborról. Ezeken a Jobbik elnöke Allahot dicsőíti, és azt mondja, hogy az iszlám az emberiség utolsó reménye.

A megdöbbentő felvételek az alábbi két linken találhatóak:

http://mandiner.hu/cikk/ 20180126_video_vona_gabor_ iszlam_fenysugar

http://mandiner.hu/cikk/ 20180128_szurkefarkas_vona_ skandalja_a_muszlim_kozonseg_ vona_eloadasa_utan

Ezek a gondolatok veszélyesek: Vona megtagadja keresztény kultúránkat és ha tehetné, beengedné a bevándorlókat. Végrehajtaná a Soros-tervet és Soros Györggyel együtt lebontaná a határzárat.

Ne felejtsük el ezt, emlékezzünk erre, amikor majd szavazunk!

Tisztelettel:

Hidvéghi Balázs

Fidesz

 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.