Itt is milliókat szórtak el a szocialisták

WA

2012. április 23., hétfő 04:30, frissítve: hétfő 08:38

További bűncselekménygyanús eseteket tárt fel a 2010 októbere előtti időszakból a Főpolgármesteri Hivatal belső ellenőrzési osztálya – derült ki a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésére beterjesztett összefoglalóból.

A Magyar Nemzet megtudta, a revizorok megállapításai alapján tovább bővülhet a Demszky–Hagyó-korszak visszaélései miatt indult büntetőeljárások száma több önkormányzati területen. A jelentés megállapítja: a városháza állományába tartozók megbízási díjainak vizsgálatakor feltárt 29 szerződés esetében Tarlós István főpolgármester (Fidesz–KDNP) már megtette a feljelentést.

Az ügyészség már korábban elrendelte a nyomozást a fővárosi fiktív szerződések ügyében. Az Állami Számvevőszék jelzésére többek között meggyanúsították a BKV-ügy vádlottját, Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettest és a szintén szocialista Havas Szófiát, aki jelenleg is közgyűlési tag.

A végelszámolással megszűnő Parking Kft. gazdálkodását is átvizsgálták, és így került napvilágra, hogy az előző ciklusban csaknem 70 millió forintot fizethettek ki jogsértően vagy megkérdőjelezhetően. A Kossuth térre akkor még a főváros által tervezett mélygarázsra összesen több mint 300 millió forintnyi közpénzt költöttek. „A kft.-re nemcsak a parkolást bízták a Hagyó-féle városüzemeltetési modellben, hanem – akárcsak a városházán és a közszolgáltató cégeknél – itt is milliókat szórhattak el indokolatlan megbízásokra” – áll a jelentésben.

Ismert, Alkotmánybírósághoz fordultak múlt hétfőn a másfél milliárdos hűtlen kezeléssel vádolt Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes és társai elleni perben az ügyvédek, mert az Országos Bírósági Hivatal vezetője jogorvoslat biztosítása nélkül jelölt ki bíróságot az ügy tárgyalására.

Mint megírtuk, a Heti Válasz információi szerint három bűnesettel vádolja az ügyészség Hagyó Miklóst a BKV-ügyben. A hetilap azt írta: „MSZP-pénztárosok és SZDSZ-nagyságok helyett a balhét vállalatvezetők és kisvállalkozók viszik majd el”.

A Magyar Nemzet értesülései szerint május végére tűzhetik ki a Hagyó Miklóssal és társaival szemben a BKV Zrt. kárára bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt indított eljárás büntetőperét.

Szanyi Tibor szocialista politikus honlapján a Hagyó-jelenségről is írt korábban.

Forrás: Magyar Nemzet

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.