„Itt nem lesz fémgyűjtés!” – Feljelentette a MÁV-ot Völner

MNO,

2010. január 14., csütörtök 11:00

A Legfőbb Ügyészségen tett feljelentést Völner Pál, a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés fideszes elnöke, miután a birtokába került irat szerint a MÁV utasítást adott a szünetelő személyszállítási vonalakon a jelzőberendezések január 31-e utáni leszerelésére és olyan intézkedésekre, amelyek nehezítik a személyszállítás újraindítását.

A politikus erről csütörtökön sajtótájékoztatón beszélt Almásfüzitőn, a település elhagyatott és szétrombolt váróterme előtt. „Mindazok, akik abban bíznak, hogy Veres János baráti köréhez hasonlóan itt fémgyűjtésről lesz szó, értékek megsemmisítéséről, leszereléséről, azoknak az illetékes rendőri szervek intézkedésével kell számolniuk” – jelentette ki Völner Pál, hozzátéve, hogy nem érti, miért nem tudtak még néhány hónapot várni az utasítással.

A közgyűlési elnök az MTI kérdésére elmondta: a Fidesz kormányra kerülése után felül fogják vizsgálni a személyszállításból kizárt vonalakat és ahol az indokolt, újra fogják indítani a közlekedést. Komárom és Székesfehérvár között minden bizonnyal, remélhetőleg Almásfüzitő és Esztergom között is, de várhatóan nem a régi formában – tette hozzá. Völner Pál ismeretlen személyek ellen tett feljelentést, azon dokumentum alapján, melyet a MÁV Pályavasúti Üzletág Forgalmi Főosztály bocsátott ki, „Intézkedési terv a személyszállítási közszolgáltatásból kizárt vonalakra” tárgyában.

(MTI)

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.