Izsáki kényszervallatás: Orbán Viktor lerótta kegyeletét az áldozat sírjánál

MNO

2013. május 11., szombat 10:02, frissítve: szombat 11:40

Lerótta kegyeletét Orbán Viktor miniszterelnök a szatmárnémeti temetőben annak a férfinak a sírjánál, akit a gyanú szerint egy hónappal ezelőtt annyira megvert két, azóta leszerelt rendőr, hogy belehalt sérüléseibe.

A kormányfő Facebook-oldalán szombatra virradóra közzétett videó tanúsága szerint Orbán Viktor pénteken egy szál, nemzetiszínű szalaggal átkötött fehér rózsát helyezett el az áldozat sírján a szatmárnémeti temetőben. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t arról tájékoztatta, hogy Orbán Viktor péntek délután látogatott el Bara József sírjához.

Tamás Gáspár Miklós baloldali filozófus a Magyar Nemzetben jelentett meg a miniszterelnöknek címzett nyílt levelet, amelyben azt írta: „Kérlek, keresd föl Bara Enikőt és Bara Csabát – a megboldogult testvéreit –, és vigyél virágot kínok között eltávozott felebarátunk fejfájára. […] Tudnod kell, nemcsak a te kormányzásod alatt szoktam bírálni a rendőri erőszakot – meg a rendőri erőszakkal kapcsolatos, jogérzéket, igazságérzetet sértő magatartásokat és érzületeket. Valamikor az ilyen dolgokban egyetértettünk, s talán ebben a tekintetben – ha másban nem is – még mindig egyetértünk.”

Orbán a szombati Magyar Nemzetben megjelent válaszlevelében így fogalmazott: „Kedves Gazsi! Nekem címzett nyílt leveledet megkaptam. Hagyjuk a felesleges udvariaskodást, jólesett. Tanácsodat megfogadtam. Az igazat megvallva, magamtól is eszembe juthatott volna. Sőt, talán eszembe kellett volna hogy jusson. Akárhogy is, megvolt.”

A Bács-Kiskun megyei Orgoványon április 8-án délután szolgálatukat teljesítő rendőrök intézkedést kezdeményeztek a szatmárnémeti Bara Józseffel szemben motorosfűrész-lopás gyanúja miatt. Az Izsáki Rendőrőrsről este tettek jelentést, hogy az intézkedés alá vont személy elhunyt. Az intézkedő rendőrök előzetes letartóztatásba kerültek.

Forrás: MTI, MNO

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.