Jávor Benedek lehet az Együtt–PM EP-listavezetője

2013. november 8., péntek 08:51

Jávor Benedek vezeti a Párbeszéd Magyarországért (PM) európai parlamenti (EP-) listáját és nem kizárt, hogy ő lesz az Együtt–PM közös európai parlamenti listavezetője – írta pénteki számában a Népszabadság.

A lap szerint ez még a szövetségesi tárgyalások eredményétől függ, az viszont bizonyos, hogy az LMP egykori alapítója az EP-ben folytatná munkáját. A Népszabadságnak úgy nyilatkozott: „Brüsszelbe sem azért készülök, hogy távol legyek az itthoni folyamatoktól. Éppen ellenkezőleg, hiszem, hogy Magyarország és a szűkebb szakterületem érdekeit is jobban tudom majd képviselni a változtatáson átmenő Európai Unióban.” A PM társelnöke elmondta azt is: ha mandátumhoz jut, az EP zöldfrakciójában dolgozik majd.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.