Jenson Button átalakítja a budapesti közlekedést

NT

2012. április 29., vasárnap 08:16, frissítve: vasárnap 12:56

Több helyen forgalomkorlátozás lép vasárnap életbe Budapest belvárosában egy rendezvény miatt, a lezárások a BKV több járatát is érintik.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a Vodafone Kezdj El Valami Újat Hétvége című rendezvénye miatt vasárnap és hétfő éjféltől másnap reggel 4 óráig, valamint kedden 22 órától szerda reggel 5 óráig le lesz zárva a Bajcsy-Zsilinszky út az Andrássy úttól a Révay utcáig, a Szent István-bazilika két oldalán pedig vasárnap délelőtt 10 órától forgalomkorlátozás lesz érvényben a Bajcsy-Zsilinszky út és a Hercegprímás utca között.

Jenson Button, a McLaren pilótája, a Forma–1 2009-es világbajnoka az MTVA kamerái és mikrofonjai előtt száguld végig május 1-jén a kifejezetten erre a programra kiépített egyedülálló versenypályán, a Bajcsy-Zsilinszky úton és az Alkotmány utcában.

Május elsején, kedden 11 és 20 óra között le lesz zárva egyebek mellett a Bajcsy-Zsilinszky út az Erzsébet tértől a Nyugati térig és az Alkotmány utca a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Kossuth térig. A megnövekvő gyalogosforgalom miatt lezárhatják az Andrássy utat az Oktogontól a Bajcsy-Zsilinszky útig, a József Attila utcát a Széchenyi tértől a Bajcsy-Zsilinszky útig, valamint a Károly körutat az Astoriától az Erzsébet térig.

A lezárás miatt egyes éjszakai autóbuszok hétfő estétől szerda reggelig módosított útvonalon járnak. A nappali autóbuszok közlekedésében kedden 10 és 19 óra között kell változásokra számítani. A 16-os és a 105-ös buszok például módosított útvonalon járnak és több megállót kihagynak.

A 2-es villamosok kedden egész nap rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között járnak.

A 70-es és 78-as trolibuszok kedden a lezárások miatt rövidített és módosított útvonalon közlekednek. A 72-es trolibusz vonalán autóbuszok közlekednek, azok 10 és 19 óra között módosított útvonalon járnak a Nyugati pályaudvar és Zugló vasútállomás között. A 73-as trolibuszok kedden ugyanebben az időben nem közlekednek.
A forgalmi változásokról a BKV honlapján tájékozódhatnak az utasok.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.