Jézus szavaira hivatkozva támadja egyetemi kollégája Mellár Tamást

MN

2018. január 24., szerda 17:25, frissítve: csütörtök 07:41

Nyílt levélben támadja Mellár Tamást egyetemi kollégája, Kellermayer Miklós pécsi professzor.

Ebben egyebek mellett kiemeli: „Krisztus intelme az egyetemi tanárokra fokozottan is érvényes: »Ha viszont valaki megbotránkoztat egyet is e kicsik közül, akik hisznek, jobb volna neki, ha malomkövet kötnének a nyakára és a tengerbe vetnék.«” (Mk 9,42).

Azt írja, „Az eddigi életed, korábbi beszédeid, keresztényi megnyilvánulásaid alapján és az alapján is, hogy annak az egyetemnek vagy professzora, aminek én is, a mostani szavaidat, a mostani tetteidet nem tudom másnak ítélni, mint megbotránkoztatásnak, amiért közös hitünk szerint még máshol is felelned kell!

A nyílt levél teljes terjedelmében a Bama.hu-n olvasható.

Ismeretes, Pécsett egymás után léptek vissza az ellenzéki indulók Mellár Tamás javára. Még az MSZP frakcióvezetője sem indul el a kerületben, hogy a független jelöltnek legyen esélye nyerni a Fidesz ellen.

Kedd délután a Zoom.hu arról írt, hogy az előzetes várakozásokkal szemben a Jobbik és az LMP sem támogatja a közgazdász professzor indulását az országgyűlési választásokon. Az értesülést Mellár Tamás is megerősítette.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.