Jobbik: Ingatlanpanama zajlott le Hatvanban

MTI

2018. március 26., hétfő 15:37, frissítve: hétfő 16:33

A Jobbik szerint ingatlanpanama zajlott le Hatvanban a leendő sportkomplexum esetében.

Sneider Tamás, az ellenzéki párt alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján bírálta, hogy Szabó Zsolt államtitkár, a térség parlamenti képviselője nem állt ki a nyilvánosság elé, hogy tisztázza családja vagyonát, ehelyett az elmúlt napokban több jobbikos plakátot megrongáltak a térségben, a kertje felett pedig egy drón jelent meg.

A politikus új fejleményként hivatkozott arra, hogy egy március 19-i kormányhatározat szerint Hatvanban létrejön egy fedett sportkomplexum. Hozzátette: míg a város korábbi vezetése egy közművesített zöldterületen tervezte a megvalósítást, addig egy 2013-as határozat szerint egy kietlen területen építenék fel a létesítményt.

A területet 2014. január 13-án vette meg az önkormányzat és ugyanezen a napon Szabó Zsolt családja is megvette a többi környező területet – fejtette ki az alelnök, aki egyértelműnek nevezte, hogy egy ingatlanpanama zajlott le.

Közölte: arra vár választ Orbán Viktor miniszterelnöktől, kapott-e valamilyen ellenszolgáltatást azért, hogy felértékelődtek az államtitkár családjának területei.

Kérdésre azt mondta: az ügyben hivatali visszaélésről lehet szó.

Sneider Tamás több kérdést kapott arról, hogy Janiczak Dávid ózdi polgármester, a Jobbik alelnöke egy kiszivárgott hangfelvétel szerint sértő módon beszélt nőkről. Azt felelte: ugyanaz az álláspontja, mint egy hete, párttársa megbánta a mondottakat, megkapta a dorgálást érte, és bízik benne, hogy tud tanulni az esetből.

Arra pedig, hogy Vona Gábor pártelnök úgy kommentálta az ügyet, hogy magánbeszélgetésben bárkivel megeshet, hogy ilyesmit mond, azt válaszolta: „kocsmában, bárhol megtörténhet, 10 millió magyar ember van, ki tudja ki mit mond Magyarországon”.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.