Jogerős az újpesti időközi választás eredménye

RZ

2014. december 1., hétfő 20:22

Jogerőssé vált a november 23-i újpesti időközi országgyűlési képviselő-választás eredménye, miután a hétfő 16 órai határidőig nem érkezett jogorvoslati kérelem.

A főváros 11. számú országgyűlési egyéni választókerületében Kiss Péter szocialista képviselő halála miatt kellett időközi országgyűlési képviselő-választást tartani. Az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság pénteki ülésén állapította meg a voksolás eredményét, és azt, hogy a mandátumot Horváth Imre (MSZP) képviselőjelölt nyerte.

Horváth Imrére a november 23-i szavazáson 13 338 szavazat érkezett, a második helyen Hollósi Antal Gábor, a Fidesz–KDNP jelöltje végzett, 8099 voksot kapott, a harmadik Urbán Flórián (Jobbik) 2602-t, Kanász-Nagy Máté (LMP) 1332-t, Schmuck Andor, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának jelöltje 671, a többi induló 100-nál kevesebb szavazatot szerzett.

A választási bizottság pénteki, eredménymegállapító határozata ellen hétfő 16 óráig lehetett jogorvoslati kérelmet benyújtani, ilyen azonban nem érkezett, így az eredmény jogerőssé vált. Ez azt jelenti, hogy Horváth Imre a napokban átveheti megbízólevelét az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságtól, majd – miután letette esküjét – beülhet az MSZP-frakcióba az Országgyűlésben.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Vég Márton

Az Iraki Kurdisztánból származó negyvenéves Ismael jól érzi magát Magyarországon

A vámosszabadi befogadóállomáson élő férfi egy kicsit beszél magyarul, és nem akar továbbutazni Németország felé. Riport.

Pethő Tibor

Jolika, az ÁVH keblein nevelkedett, gépírónőből lett belügyes nagyasszony

Császárné Lábass Jolán jelképpé nemesült. A képmutatás, a szembenézés kudarcának jelképévé.

Favero-Fürjész Judit Éva

80 éves Adriano Celentano, aki nem fél a politikától

„Ma mindenki fél a szavaktól, csak olyan dolgokat lehet mondani, amelyek senkit nem zavarnak” – vallja a népszerű olasz énekes-színész.

Lukács Csaba

Sokkoló képek Venezuelából, a buszsofőrből lett baloldali vezér hazájából

A caracasi magyarok naponta küldik az ijesztőnél ijesztőbb híreket az árak és a dollárárfolyam alakulásáról.