Juhász elbeszélgetne Fekete-Győrrel, hogy mégse verjék teljesen szét az ellenzéket

MN

2017. november 2., csütörtök 15:07, frissítve: csütörtök 15:23

„Kérlek, üljünk le beszélgetni arról, hogy mi az értelme egymás ellen indulni a választásokon” – kezdi a Facebookon közzétett nyílt levelében Juhász Péter. Az Együtt elnöke szerint régóta hangoztatott meggyőződése, hogy „nem lesz kormányváltás, ha olyan emberek egymás ellen indulnak, akik ugyanazért küzdenek. Ez ugyanis a Fidesz kottája, ez a centrális erőtér politikája.”

„Remélem, abban egyetértünk, hogy Rogánt és az összes fideszes képviselőt mihamarabb le kell váltani. Nekem ez a célom. Bízom benne, hogy neked is” – folytatja Juhász, felkérve momentumos kihívóját: üljenek le a nyilvánosság előtt mindezt megbeszélni.

„Ismertesd álláspontodat, mondd el, hogyan lesz Budapest 1. számú választókerületében leváltva a Fidesz azzal a stratégiával, amit követsz. Ez nem csak engem érdekel, hanem nagyon sok választót is. Ezért írok neked, és ezért kérlek, hogy nevezz meg egy helyszínt és egy időpontot, hogy megbeszéljük ezt a nyilvánosság előtt.”

A Momentum Mozgalom kedden hirdette ki jelöltjei névsorát, ebből kiderül: mind a 106 egyéni választókerületben indítanak valakit. 

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

Meglepő, de nem a téli sötétségben nő az öngyilkosságok száma

Mennyire határozza meg boldogságunkat a fény és miért veszélyesek a legújabb fényforrások?

Ficsor Benedek

Mácsai Pál: Semmi misztikus, játszani mindenki tud

Az Örkény alapító igazgatója a színházról, a Terápiáról, bulvárról, békülő szekértáborokról és a színház mély erkölcsösségéről. Interjú.

Szécsi Noémi

Feltárul Szabó Magda eddig kevésbé ismert szenvedélyes oldala

Az írónő szerelmei, avagy zavarba ejtő naplórészletek a kálvinista nagyasszony életéből.

Pintér Bence

„Öröm minden zsidónak”, vagy a nemzetközi jog semmibevétele?

Vélemények a Jeruzsálemmel kapcsolatos, múlt heti Trump-bejelentésről.