Juhász elbeszélgetne Fekete-Győrrel, hogy mégse verjék teljesen szét az ellenzéket

MN

2017. november 2., csütörtök 15:07, frissítve: csütörtök 15:23

„Kérlek, üljünk le beszélgetni arról, hogy mi az értelme egymás ellen indulni a választásokon” – kezdi a Facebookon közzétett nyílt levelében Juhász Péter. Az Együtt elnöke szerint régóta hangoztatott meggyőződése, hogy „nem lesz kormányváltás, ha olyan emberek egymás ellen indulnak, akik ugyanazért küzdenek. Ez ugyanis a Fidesz kottája, ez a centrális erőtér politikája.”

„Remélem, abban egyetértünk, hogy Rogánt és az összes fideszes képviselőt mihamarabb le kell váltani. Nekem ez a célom. Bízom benne, hogy neked is” – folytatja Juhász, felkérve momentumos kihívóját: üljenek le a nyilvánosság előtt mindezt megbeszélni.

„Ismertesd álláspontodat, mondd el, hogyan lesz Budapest 1. számú választókerületében leváltva a Fidesz azzal a stratégiával, amit követsz. Ez nem csak engem érdekel, hanem nagyon sok választót is. Ezért írok neked, és ezért kérlek, hogy nevezz meg egy helyszínt és egy időpontot, hogy megbeszéljük ezt a nyilvánosság előtt.”

A Momentum Mozgalom kedden hirdette ki jelöltjei névsorát, ebből kiderül: mind a 106 egyéni választókerületben indítanak valakit. 

A szerkesztő ajánlja

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.

Lukács Csaba

Egy éjszaka a bécsi migránshotelben

Sötétedés után sétáltunk az osztrák főváros azon kerületében, ahol Lázár János fényes nappal is csak halkan mert beszélni.

Kósa András

„Maffiaállamban élünk, erre kellett rájönnünk az elmúlt hetekben”

Szlovákiában mélyreható és a jelek szerint pozitív változások indulhatnak Ján Kuciak újságíró meggyilkolása következtében.

Hajdú Péter

„Mi vagyunk a legerősebb ellenzéki párt”

A kormány gazdaságpolitikája a multikat segíti a kisvállalkozók helyett. Volner János szerint szó sincs az ország felzárkóztatásáról.