Juhász: Nincs megállapodás a belvárosban

MN

2018. március 13., kedd 11:15, frissítve: kedd 14:50

Nincs megállapodás a belvárosban – közölte Juhász Péter a Facebook-oldalán. Az Együtt elnöke azt írta, bár „emberi értelemben” kellemeset beszélgettek, politikailag semmivel nincsenek közelebb a megoldáshoz, mint előtte.

Hozzátette: felajánlotta, hogy visszalép, ha van támogatottabb közös jelölt, „azonban senki nem hajlandó erre az áldozatra rajtam kívül”. A beszélgetésen az MSZP–Párbeszéd-es V. Naszályi Márta, az LMP-s Csárdi Antal és Fekete-Győr András Momentum-elnök vett részt. Losonczy Pál, a Jobbik jelöltje végül azért nem volt ott, mert a párt már korábban jelezte, hogy nem koordinál.

Juhász szerint az, hogy nem tud megállapodni az ellenzék, hogy a Jobbikhoz kötik magukat, „hogy még itt sem hajlandóak semmilyen, a választók felé tett gesztusra az egyes pártok”, sok mindent elmond. Pláne annak tudatában, hogy abban egyetértettek, ha itt történne előrelépés, annak üzenetértéke és érdemi hatása lenne az egész országra – írta Juhász Péter. Kiemelte: mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy legyen megoldás.

Az Együtt elnöke hétfőn a Facebookon közzétett videójában számolt be arról, hogy egyeztetést kezdeményezett az ellenzéki jelöltekkel, és mindenre hajlandó, mert a célja az, hogy kormányváltás legyen. „Ha máshogy nem megy, akkor pénzfeldobással, de döntsük el, hogy ki indul ebben a választókerületben” – jelentette ki.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes

Ennek előzménye, hogy hétfőn jött ki a Közös Ország Mozgalom felmérése, melyből az derült ki: ellenzéki patthelyzet alakult ki a fővárosi 1-es választókerületben, ugyanis az öt ellenzéki jelöltből négy is hasonló eséllyel győzné le a Fidesz–KDNP színeiben induló Hollik Istvánt. Ha viszont senki nem lép vissza, Hollik nagyon simán húzná be az V. és a VIII. kerületet is magában foglaló körzetet 42 százalékkal.

A szerkesztő ajánlja

Ficsor Benedek

Távolodás a politikától: a konszolidálódó MMA a Fekete-korszak után

Fekete György távoztával új korszak köszönt az akadémiára, de fiatalok nélkül hosszú távon bajosan működhet a köztestület.

Makrai Sonja, Ficsor Benedek, Vékony Zsolt

Hagyjuk tönkremenni az egyik legnagyobb építészünk műveit

Bierbauer (Borbíró) Virgil irányítása mellett épült újjá Budapest a második világháború után, ma mégis csupán két fő műve őrzi emlékét.

Lukács Csaba

Egy éjszaka a bécsi migránshotelben

Sötétedés után sétáltunk az osztrák főváros azon kerületében, ahol Lázár János fényes nappal is csak halkan mert beszélni.

Kósa András

„Maffiaállamban élünk, erre kellett rájönnünk az elmúlt hetekben”

Szlovákiában mélyreható és a jelek szerint pozitív változások indulhatnak Ján Kuciak újságíró meggyilkolása következtében.