Juhász Péter: A fennmaradásért is meg kell küzdenie az Együttnek

MN

2018. április 9., hétfő 12:12, frissítve: hétfő 12:27

A választási vereség után az Együttnek a fennmaradásért is meg kell küzdenie – erről beszélt a párt leköszönő elnöke a Hír TV Reggeli járat című műsorában. Juhász Péter elmondta, hogy mivel pártja alig több mint fél százalékot ért el a választáson, vissza kell fizetniük az állami kampánytámogatást. Az ötfős elnökségre személyenként leosztva ez 30 millió forintot jelent.

„Eredetileg úgy volt, hogy akik fél százalékot nem érnek el, azoknak a kampánytámogatást vissza kell fizetni” – fogalmazott, és hozzátette: MSZP-s módosításra ez 1 százalékra nőtt, így az Együtt vezető politikusainak, öt embernek, az elnökségünknek saját személyes vagyonával kell felelni azért a 150 millió forintért, amit kampányra elköltöttek. „Ezt, ha valaki visszaosztja, ez fejenként 30 millió forint” – vázolta Juhász Péter.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.