Juhász Péter nem gondolja, hogy őt kellene leváltani

2017. november 2., csütörtök 08:48, frissítve: csütörtök 13:36

„Jól szimbolizálja a Momentum Mozgalmat, hogy az V. kerületben ellenem indítják a jövő évi választáson Fekete-Győr Andrást, a párt elnökét” – mondta a Magyar Nemzetnek Juhász Péter, az Együtt elnöke, aki szintén ebben a körzetben méretné meg magát. (Az említett egyéni választókerület az V. mellett az I. és a IX. egy részét is magában foglalja.) A politikus szerint nincs racionális magyarázat a Momentum döntésére, mindez pedig szerinte azt mutatja, hogy a Momentum nem akar kormányváltást. „Nem gondolom, hogy engem a régi elit politikusaihoz lehetne sorolni, akiket le kell váltani” – fogalmazott Juhász Péter. Úgy véli, a Momentum egész politikáját jellemzi, hogy még ebben a kérdésben sem voltak hajlandók egyeztetni.

Soproni Tamás, a Momentum alelnöke a Hír TV-nek azt mondta, tiszteli Juhász Péter korrupcióellenes munkásságát, amelynek eredményeként a fideszes Rogán Antal el sem indul a körzetben. Álláspontja szerint ugyanakkor Fekete-Győr András beágyazottsága lényegesen nagyobb, mert régebb óta él, tanul és dolgozik a kerületben. Juhász szerint ez az érvelés „a vicc kategóriájába tartozik”, de ezt a kérdést majd a választóknak kell eldönteniük jövő tavasszal.

A Momentum egyébként bemutatta a többi egyéni körzetben induló jelöltjét is. Soproni Tamás a budapesti 5-ös körzetben indul (VI–VII. kerület), Orosz Anna elnökségi tag Budafok-Nagytétényben, Donáth Anna elnökségi tag Óbudán. Momentumos színekben indul a választáson több volt fideszes politikus is, például Lakatos Béla, Ács polgármestere, valamint Körömi Attila, Pécs volt fideszes országgyűlési képviselője.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.11.02.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.