Juhász Péter nem gondolja, hogy őt kellene leváltani

Lőrincz Tamás

2017. november 2., csütörtök 08:48, frissítve: csütörtök 13:36

„Jól szimbolizálja a Momentum Mozgalmat, hogy az V. kerületben ellenem indítják a jövő évi választáson Fekete-Győr Andrást, a párt elnökét” – mondta a Magyar Nemzetnek Juhász Péter, az Együtt elnöke, aki szintén ebben a körzetben méretné meg magát. (Az említett egyéni választókerület az V. mellett az I. és a IX. egy részét is magában foglalja.) A politikus szerint nincs racionális magyarázat a Momentum döntésére, mindez pedig szerinte azt mutatja, hogy a Momentum nem akar kormányváltást. „Nem gondolom, hogy engem a régi elit politikusaihoz lehetne sorolni, akiket le kell váltani” – fogalmazott Juhász Péter. Úgy véli, a Momentum egész politikáját jellemzi, hogy még ebben a kérdésben sem voltak hajlandók egyeztetni.

Soproni Tamás, a Momentum alelnöke a Hír TV-nek azt mondta, tiszteli Juhász Péter korrupcióellenes munkásságát, amelynek eredményeként a fideszes Rogán Antal el sem indul a körzetben. Álláspontja szerint ugyanakkor Fekete-Győr András beágyazottsága lényegesen nagyobb, mert régebb óta él, tanul és dolgozik a kerületben. Juhász szerint ez az érvelés „a vicc kategóriájába tartozik”, de ezt a kérdést majd a választóknak kell eldönteniük jövő tavasszal.

A Momentum egyébként bemutatta a többi egyéni körzetben induló jelöltjét is. Soproni Tamás a budapesti 5-ös körzetben indul (VI–VII. kerület), Orosz Anna elnökségi tag Budafok-Nagytétényben, Donáth Anna elnökségi tag Óbudán. Momentumos színekben indul a választáson több volt fideszes politikus is, például Lakatos Béla, Ács polgármestere, valamint Körömi Attila, Pécs volt fideszes országgyűlési képviselője.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.11.02.

A szerkesztő ajánlja

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.

Lázár Fruzsina

Mennyit ér ma egy emberélet?

Ismeretségen vagy a jó szerencsén múlik az életben maradás, ha valaki gyors egészségügyi ellátásra szorul?

Vég Márton

Maffiamódszerekkel dolgozhattak Tiborcz Istvánék

Az ellenzék szerint az Elios csalásgyanús pályázatai az utolsó szöget jelenthetik az Orbán-rendszer koporsójába.

Szabó Zsolt

Félig üres korsó: egyelőre nem lesz csendes a bulinegyed

Érvénytelen lett a helyi népszavazás a bulinegyedről, az egész VII. kerületben 43 520 ember szavazhatott. Riport.