Juhász Pétert választották az Együtt elnökévé

MTI

2017. február 4., szombat 14:14, frissítve: szombat 15:01

Juhász Pétert választotta szombaton az Együtt küldöttgyűlése a párt elnökének Szelényi Zsuzsannával szemben – közölte a párt az MTI-vel.

A közlemény szerint Szigetvári Viktor eddigi elnök visszalépett a jelöltségtől a küldöttgyűlésen. Juhász Péter megbízatása két évre szól – tették hozzá. Közölték azt is, hogy a küldöttgyűlés úgy határozott, hogy Majtényi László legyen az Együtt köztársaságielnök-jelöltje.

Ezzel kapcsolatban megjegyezték, Majtényi László közéleti szerepvállalásával komoly és tiszteletreméltó érdemeket szerzett a rendszerváltás óta, legfőbbképpen az alkotmányosság védelmezőjeként, valamint korrupcióellenes tevékenységével. A küldöttgyűlés felkéri a pártban politizáló független országgyűlési képviselőket, hogy ajánlják Majtényi Lászlót köztársaságielnök-jelöltnek, jelöltté válása esetén pedig szavazzanak rá.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.