Kacsa volt Gyurcsány feleségének miniszterelnök-jelöltsége

MN

2017. augusztus 23., szerda 10:11, frissítve: szerda 16:35

Nem lesz a baloldali ellenzék kormányfőjelöltje Dobrev Klára.

„Ez láthatóan olyan álhír, amellyel ma sokakat szórakoztatnak. Valószínűleg azok találták ki, akiknek az a fontos, hogy olyan dolgokról essen szó egészségügy vagy oktatás helyett, amely inkább szórakoztató, mintsem fontos, az embereket érdeklő megoldás” – jelentette ki Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke a Hír TV Reggeli járat című műsorában annak kapcsán, hogy kedden a kormányközeli Figyelő baloldali forrásokra hivatkozva arról írt, hogy Gyurcsány Ferenc hajlandó elállni az indulástól, ha cserébe felesége lehet a közös lista miniszterelnök-jelöltje.

Varju hozzátette: a DK elkötelezett, hogy az oktatásról és az egészségügyről, a valós problémákról essen szó, ezért szeptember 2-án politikai nagygyűlést tartanak a Nyugati téren.

A miniszterelnök-jelöltsége azért is meglepő, mert Dobrev Klára a Magyar Narancsnak adott tavaly novemberi interjúban egyértelműen kijelentette: nem lesz baloldali kormányfőjelölt. Mint akkor elmondta, többen is felvetették az ötletet, de kisfia és épülőben lévő tanácsadó cége miatt nem tudna teljes állásban politikával foglalkozni.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.