Kamarai eljárás alatt a szoborgyalázó ügyvéd + Videó

tt

2012. június 1., péntek 06:45, frissítve: péntek 07:34

Fegyelmi eljárást rendelt el a Budapesti Ügyvédi Kamara Dániel Péter ügyvéd ellen a Wittner Mária fideszes országgyűlési képviselőre tett sértő kijelentései miatt – tudta meg a Magyar Nemzet Boldizsár Józseftől, a politikus jogi képviselőjétől.

Az ügyvéd a lapnak elmondta: erről az után tájékoztatta őt a kamara, hogy befejezték a történtek előzetes kivizsgálását. Mint ismeretes, Dániel tavaly októberben egy internetes bejegyzésében azt írta Wittnerről, hogy egy „primitív, köztörvényes, randalírozó és lincselő prosti”. Majd szavait egy olyan fotóra hivatkozva próbálta alátámasztani, amelyről kiderült, nem is Wittner Mária látható rajta. Később elnézést kért, de a képviselő rágalmazási pert indított ellene. A büntetőeljárás tart, azonban a vádat már nem Wittner képviseli magánvádlóként, hanem a Központi Nyomozó Főügyészség közvádlóként, mivel a sértett országgyűlési képviselő.


Közben előzetes fegyelmi vizsgálat indult Dániel ellen, amiért megrongálta Horthy Miklós néhai kormányzó Kerekiben lévő szobrát. Az ügyvéd várhatóan pénzbírsággal ússza meg tettét. 2010-ben azzal hívta fel magára figyelmet, hogy kaszinótojással kente össze a nemzeti együttműködés nyilatkozatát.


Forrás: Magyar Nemzet

A szerkesztő ajánlja

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.

Lándori Tamás

Sokmilliós támogatást nyert a tornyospálcai apagyilkos

A helyiek azt beszélik, új pirulákat írt fel orvosa az elkövetőnek újabb szörnyű tette előtt.

x
Rendkívüli hír