Kampányt indított Navracsics

LM

2012. február 23., csütörtök 23:15

A gyermekbántalmazás létező probléma, ezért Légy te a hangja! Merd megtenni! címmel a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kampányt indított, melyben arra kívánja felhívni a figyelmet – kapcsolódva február 22-éhez, a bűncselekmények áldozatainak világnapjához –, hogy évről évre egyre több gyermek esik erőszakos bűncselekmények áldozatául.

Erről Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter beszélt csütörtökön Veszprémben, ahol gyermekbarát meghallgatószobát adott át a rendőrségen.

Felderítetlen marad

A gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények jelentős része, különös tekintettel a szexuális bűncselekményekre, felderítetlen marad, mivel információhiány, vagy egyéb félelem miatt nem is jut az illetékes hatóságok tudomására. A szexuális bántalmazás gyermekáldozatai gyakran félnek, szégyellik, ami velük történik, ezért nem mernek szólni erről, így elsősorban a környezetükben élő felnőttek felelőssége, hogy segítsenek nekik és helyettük szóljanak – mondta az igazságügyi miniszter.

Annak érdekében, hogy ezek az esetek minél nagyobb számban kivizsgálásra kerülhessenek, a minisztérium szeretné felhívni a lakosság figyelmét, hogy számos olyan lehetőség áll rendelkezésükre, ahol megfelelő információkat kaphatnak és megtehetik a feljelentést is – hívta fel a figyelmet Navracsics Tibor.

A kampányhoz készült egy honlap is, melyen információkat találhatnak arról, hogy hol tudják jelezni a bántalmazást vagy annak gyanúját, és várhatóan mi fog történni ezt követően.

Forrás: MTI

A szerkesztő ajánlja

Majláth Ronald

Vádaskodásokkal és félelmekkel teli vita Macedónia nevéről

Ha nem kötnek kompromisszumot a görögökkel, az egykori jugoszláv tagköztársaság óriási árat fizethet.

MN

Esterházy vagy Jókai? Melyikük születésnapja legyen a magyar próza napja?

Esztétikai köntösbe bújtatott közéleti vita a háttérben? Az irodalmi szervezetek nem találják a közös hangot.

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.