Kamufelújtás a Jahn Ferenc kórházban?

2017. június 23., péntek 20:10, frissítve: péntek 22:57

Munkások jelentek meg a dél-pesti Jahn Ferenc Kórház és Rendelőintézet lezárt 3-as számú belgyógyászati osztályán – számolt be a Hvg.hu. Hogy pontosan milyen felújítás zajlik, nem tudni, ám a szemtanúk szerint nem tűnnek igazán komolynak a munkálatok: bár az ágyak látványosan ki vannak pakolva a folyosóra, mindössze egy-két munkást láttak jönni-menni. Volt olyan nővér, aki nem is tudott arról, hogy bármi is történik az elhagyatott osztályon.

A Hír TV kedden számolt be az osztály bezárásáról, ám akkor még szó sem volt felújításokról. (A csatorna riportjában is csak a bezárásra utaló kiírás látszik.) Ezzel szemben másnap a kórház közleményében azt állította, hogy szó sincs tömeges felmondásokról, csupán a tervezett karbantartások és felújítások miatt szünetel egyes kórtermek használata. A közlemény alatt több fotó is látható arról, hogy két munkás dolgozik az osztályon, feltűnő ugyanakkor, hogy sem a padló, sem pedig a bútorok nincsenek az ilyenkor szokásos módon letakarva.

Szintén felújítást emlegetett a maga sajátos stílusában Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke is Facebook-oldalán. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár pedig a felújítás időzítését azzal indokolta, hogy nyáron csökken a betegforgalom, hiszen „a betegek egy része nyaralni van”.

A Hvg.hu szerint a felújítás feliratú tábla csak a Hír TV riportja után került ki az osztály bejáratára, és a botrány kirobbanása után napokig senkit sem láttak az osztályon: se beteget, se munkásokat.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.