Kanadába menekültek a törvény elől?

WA

2012. február 18., szombat 07:00

A magyarországi cigány családból álló szervezet által Hamiltonban működtetett emberkereskedelmi hálózatnak összes tagja büntetett előéletű a kanadai hatóságok szerint. A több mint tíz vádlott és elítélt többsége ráadásul Magyarországon körözés alatt áll – tudta meg a Magyar Nemzet bírósági forrásokból.

Mint ismeretes, 2009 végén indult nyomozás Kanada legnagyobb emberkereskedelmi ügyében, amikor egy magyar férfi segítséget kért egy helyi szociális munkástól. Tolmács segítségével elmagyarázta, hogy pincékben tartják őket fogva több társával együtt. Ő az egyike annak a – nyomozás jelenlegi állása szerint – tizenkilenc magyarországi férfinak, akit egy több magyarországi cigány családból álló szervezet hamis ígéretekkel Kanadába csábított, majd rabszolgaként tartott.

Az áldozatok többségének jól fizető, bejelentett munkahelyet ígértek, de olyan is volt, aki úgy tudta, a szervezet egyik női tagja (Kolompár Gizella) Párizsba viszi romantikus utazásra. Érkezésükkor elvették a személyes dokumentumaikat, majd azonnal menekültstátust igényeltettek velük cigány származásukra hivatkozva, annak ellenére, hogy nem mindegyik vallotta magát cigánynak.

Ezek után bankszámlát nyittattak velük, ahová a segély befolyhatott, de a pénzt helyettük vették fel. Áldozataikat Hamiltonban három családi ház pincéjében helyezték el, és feketén, ingyen vagy éhbérért dolgoztatták őket az építkezési vállalkozásukon. Felügyelet nélkül nem is hagyhatták el az ingatlant. Gyakran olyan ételt adtak nekik, amelyet a kutyák sem ennének meg. Az ügynek tizenhárom vádlottja van. Egy férfit továbbra is keresnek a hatóságok.

Forrás: Magyar Nemzet

A szerkesztő ajánlja

B. Kovács Gergely

Petike fülfolyása és állandó pittyegésterror a vonatokon

A csend manapság luxuscikk, de a MÁV tájékoztatása szerint 2019-től itthon is üzembe helyezik a csendes kocsikat.