Karácsony megszólalt, de nem derült ki, hogy közös miniszterelnök-jelölt-e

2017. december 7., csütörtök 20:26, frissítve: péntek 07:57

Kell egy közös ajánlat – erről beszélt Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje csütörtök este az ATV műsorán, aki szerint az ellenzéki pártoknak vissza kell térni a közös program, közös lista, közös miniszterelnök-jelölt politikájához. A politikust annak kapcsán kérdezték, hogy sajtóhírek szerint ő lehet az MSZP miniszterelnök-jelöltje is. Karácsony ezzel kapcsolatban azt mondta: „ha az MSZP elfogad engem miniszterelnök-jelöltként, akkor azt az MSZP el fogja mondani”. A felvetésre, hogy nincs-e ilyen tárgyalás, kitérően annyit válaszolt: nem vett részt olyan egyeztetésen, amelynek az lett volna az elsődleges kérdése, hogy ki lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. „Beszéljünk erről őszintén, én nem tudok olyan felmérést, amiben ne én lennék az ellenzék legnépszerűbb politikusa” – mondta a beszélgetés egy pontján, később hozzátéve, hogy ma az ellenzék rosszabbul áll, mint négy éve, ezt a folyamatot kell megfogni és hitet adni az embereknek. Feltette azt a kérdést is: ha az ellenzéki pártok nem tudják „egymás szagát elviselni”, akkor miért várják el, hogy a választópolgárok megmozduljanak?

Karácsony szavait az ATV műsorának következő vendége, a szocialista Molnár Zsolt úgy kommentálta: mély szimpátiával hallgatta Karácsonyt, és azt kívánja neki, hogy „az Erő legyen Gergővel és az ellenzékkel”. [Újabb idézet a Csillagok háborújából a magyar közéletben! A jelek szerint Orbán Viktor divatot teremtett – a szerk.] Molnár is úgy vélte: teljes körű együttműködés kell a demokratikus pártok részéről, „Gyurcsány Ferenc és a DK nélkül nincs kormányváltás”. Az MSZP-s képviselő egyébként Karácsonyt maximálisan alkalmasnak tartja a miniszterelnök-jelöltségre. Molnár azt is állította, hogy – a saját miniszterelnök-jelöltet egyelőre kiállítani képtelen – MSZP „példátlanul rendezetten” készül a választásra.

A szerkesztő ajánlja

Szabó Emese

Az egészség helyett a pálinkafőzés a nemzeti ügy

A betegek nem értik, miért kellene elégedettnek lenniük. A realitásokról Rékassy Balázs egészségügyi közgazdászt kérdeztük. Interjú.

Ficsor Benedek

Az Iparművészeti élén a „Fidesz Hagyó Miklósa”

Az Iparművészeti főigazgató-helyettesi székében tűnt fel Simon Péter vállalkozó, aki kis híján csődbe vitte Szentendrét.

Szabó Zs. László

Fideszes politikus édesanyja teheti ki a bérház lakóit

Az új, 82 éves tulajdonos fia is tagja volt annak a miskolci önkormányzati bizottságnak, amely az ingatlan eladásáról döntött.

Molnár Richárd

Átjáróház a letelepedési kötvényprogram? Csak húszan buktak el a sok ezerből

Nehéz volt megbukni a nemzetbiztonsági vizsgálatokon a letelepedési kötvényeseknek.