Kárpátalja: Orbán Viktor megszólalt már, csak nincs nyoma

2017. szeptember 18., hétfő 13:47, frissítve: hétfő 17:34

Miért nem szólalt még fel az ukrán oktatási törvény ügyében Orbán Viktor? Erre a kérdésre sokan keresik napok óta a választ, mi pedig megkérdeztük a legilletékesebbet: Orbán Viktort. (Ez még a napirend előtti felszólalás előtt történt, hétfői felszólalásában aztán a kormányfő érintőlegesen kitért az ukrán jogszabályra is).

„Fölszólaltam már”

– válaszolta a Magyar Nemzet kérdésére Orbán Viktor. Valójában azonban nem találtuk sehol sem nyomát ilyesminek. Úgyhogy nem világos, hogy a kormányfő pontosan mire gondolt, hiszen eddig még csak a sajtófőnöke, Havasi Bertalan tájékoztatta arról a közvéleményt, hogy a kormányfő találkozott az ügyben Brenzovics Lászlóval, az ukrán parlament egyetlen magyar képviselőjével.

A témában készült további cikkeinket, riportjainkat ide kattintva olvashatja.

Egy másik újságírói kérdésre, mely szerint milyen ülésszakra számít, Orbán Viktor azt mondta: kedélyesre, nyugodtra, derűsre. További újságírói érdeklődésre pedig, mely szerint leutazik-e felcsúti kisvasúthoz találkozni az uniós ellenőrökkel, úgy válaszolt: Felcsút „barátságos hely, mindenkit szívesen látunk”.  

Nyitrai Zsolt a népszavazási kezdeményezésről

„Okafogyottnak tartom a népszavazást, be fogjuk nyújtani az ezzel kapcsolatos törvényjavaslatot” – ezt már Nyitrai Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője felelte lapunk azon kérdésére, hogy mit gondol arról a népszavazási kezdeményezésről, amely 12 évre emelné a korrupciós bűncselekmények elévülésének idejét.

„Támogatjuk, meg is oldjuk” – mondta a képviselő.

Felvetésünkre, hogy a vasárnapi zárva tartáshoz hasonlóan kívánnak-e eljárni, arról beszélt, hogy a mostani eljárást nem hasonlítaná semmihez sem, „ez egy másik ügy”.

„Azt mondták a politikai ellenfeleink, hogy ők aláírást gyűjtenek, mi meg azt mondjuk, hogy egy jó javaslat. Például ha a négyes metró kérdéskörét idehozzuk, ami tele volt korrupcióval még az ő idejük alatt, teljesen jó, ha kitoljuk az elévülést. Lesz egy törvényjavaslat, kérjük őket, hogy támogassák” – zárta szavait a politikus.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.