Kárpátalja: Orbán Viktor megszólalt már, csak nincs nyoma

Hutter Marianna

Hutter Marianna

2017. szeptember 18., hétfő 13:47, frissítve: hétfő 17:34

Miért nem szólalt még fel az ukrán oktatási törvény ügyében Orbán Viktor? Erre a kérdésre sokan keresik napok óta a választ, mi pedig megkérdeztük a legilletékesebbet: Orbán Viktort. (Ez még a napirend előtti felszólalás előtt történt, hétfői felszólalásában aztán a kormányfő érintőlegesen kitért az ukrán jogszabályra is).

„Fölszólaltam már”

– válaszolta a Magyar Nemzet kérdésére Orbán Viktor. Valójában azonban nem találtuk sehol sem nyomát ilyesminek. Úgyhogy nem világos, hogy a kormányfő pontosan mire gondolt, hiszen eddig még csak a sajtófőnöke, Havasi Bertalan tájékoztatta arról a közvéleményt, hogy a kormányfő találkozott az ügyben Brenzovics Lászlóval, az ukrán parlament egyetlen magyar képviselőjével.

A témában készült további cikkeinket, riportjainkat ide kattintva olvashatja.

Egy másik újságírói kérdésre, mely szerint milyen ülésszakra számít, Orbán Viktor azt mondta: kedélyesre, nyugodtra, derűsre. További újságírói érdeklődésre pedig, mely szerint leutazik-e felcsúti kisvasúthoz találkozni az uniós ellenőrökkel, úgy válaszolt: Felcsút „barátságos hely, mindenkit szívesen látunk”.  

Nyitrai Zsolt a népszavazási kezdeményezésről

„Okafogyottnak tartom a népszavazást, be fogjuk nyújtani az ezzel kapcsolatos törvényjavaslatot” – ezt már Nyitrai Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője felelte lapunk azon kérdésére, hogy mit gondol arról a népszavazási kezdeményezésről, amely 12 évre emelné a korrupciós bűncselekmények elévülésének idejét.

„Támogatjuk, meg is oldjuk” – mondta a képviselő.

Felvetésünkre, hogy a vasárnapi zárva tartáshoz hasonlóan kívánnak-e eljárni, arról beszélt, hogy a mostani eljárást nem hasonlítaná semmihez sem, „ez egy másik ügy”.

„Azt mondták a politikai ellenfeleink, hogy ők aláírást gyűjtenek, mi meg azt mondjuk, hogy egy jó javaslat. Például ha a négyes metró kérdéskörét idehozzuk, ami tele volt korrupcióval még az ő idejük alatt, teljesen jó, ha kitoljuk az elévülést. Lesz egy törvényjavaslat, kérjük őket, hogy támogassák” – zárta szavait a politikus.

A szerkesztő ajánlja

Tompos Ádám, Schuszter Csaba

„Jelentsen fel, úgysem fog történni semmi”

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt a fideszes „jelölt” karácsonyi csomagjának ügye.

Majláth Ronald

Szélesedő szakadék, és egy elveszett nemzedék

Egyre nehezebb tapasztalatlan fiatalként boldogulni a globalizált világban.

Pallagi Marianna

Aggódnak a magyarok, amiért ukrán katonákat telepítenének Kárpátaljára

A helyi magyarok úgy vélik, hogy a nacionalisták után a frontot megjárt harcosok is célba vennék őket.

Tölgyesi Gábor

Meggyógyítani a törött szárnyú lelkeket – interjú Vásáry Tamással

A zongoraművész, karmester Cziffra Györgyről, a zenén túli jótékonysági koncertjéről és a kalandos hangversenyekről.