Kémfotók kerültek ki a nem Lázár Jánoshoz tartozó kastélyról

MN

2018. március 11., vasárnap 11:05, frissítve: vasárnap 19:03

Fotósorozatot osztottak meg a Vásárhelyiek változásért Facebook-oldalon egy épülő vadászkastély szobáiról, vagy inkább termeiről – a fotókat a 444.hu szúrta ki először.

A képek állítólag a batidai rezidencián, az úgynevezett Nagyréti Vendégházban készültek – ez az a komplexum, amit Lázár János földjei vesznek körbe.

Az ingatlan hivatalosan mégsem a kancelláriaminiszter, hanem Kulik Ernő ügyvéd tulajdonában áll, aki azért nem mellesleg tanácsokat ad Lázár hivatalának is.

A fotók alapján az épület minden részlete luxuskivitelezésben készült: a központi termet cizellált csillár és festett, ólomüveg mennyezeti ablak díszíti.

Magyar Nemzet hírlevél

Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Ez az emailcím nem érvényes
 
Állatmotívumos ólomüveg ablak a vadászkastély egyik termében
Facebook
 

 A folyosók padlóját márványlapokkal rakták ki, a pincében pedig szoborfülkéket létesítettek – de a szauna sem maradhat ki.

 
A boltíves mennyezetű pincében szoborfülkéket is láthatunk
Facebook
 

A vendégházat a tulajdonos állítólag a prémiumkategóriás látogatóknak szánja, a Délmagyarország.hu cikke arról számol be, hogy 1000 euróért adják bérbe a becsült értéken is százmilliókért épített vadászkastélyt.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.