Keresztút biciklivel? Kettő az egyben

2015. március 18., szerda 09:47, frissítve: szerda 10:03

Kereszt helyett drótszamárral indulnak neki a hegynek a következő nagyböjti pénteken cserkészek. De bárki csatlakozhat!

Biciklis keresztútra várnak péntek délután minden érdeklődőt, illetve a cserkész és keresztény értékekre nyitott embereket cserkész fiatalok, az eseményt a Facebookon hirdetik.

Mint írják, keresztény szokás a nagyböjtben feleleveníteni Jézus szenvedésének útját. „Ekkor 14 állomáson haladunk végig, s imádkozva, elmélkedve emlékezünk a nagypénteki eseményekre. A világ számos pontján, például Jeruzsálemben is vannak vezeklők, akik egy fakeresztet cipelnek magukkal a keresztúton, ezzel nehezítve a keresztútjárást.”

Találkozó március 20-án 15.30-kor a gellérthegyi Sziklatemplom bejáratától, a tekerők ezt követően az Attila út felé veszik az irányt, majd a Szilágyi Erzsébet fasoron, a Zugligeti úton és a Béla király úton keresztül az istenhegyi Szent László-templomnál (Diana utca) ér véget a keresztút. Szintemelkedés jelentős, az első stációk a szervező Techet Gábor szerint BuBival is teljesíthetők, de az út végig aszfalton vezet.

 

Részletek a BringásCserkész weboldalon.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.