Kétszáz bírói poszt vár betöltésre az országban

MN

2018. január 13., szombat 09:07, frissítve: szombat 09:22

Szervezeti átalakítás miatt csaknem kétszáz bírói posztot kell betölteni országszerte – olvasható a Magyar Hírlap szombati számában. A lap az Országos Bírói Hivatal adataira hivatkozva arról ír, hogy első körben tavaly szeptember 15-ig 45 bírói álláspályázatot hirdettek meg, 26-ot regionális közigazgatási és munkaügyi bíróságokon, 19-et pedig a Fővárosi Törvényszéken. Ezek közül 41 pályázat elbírálása már megtörtént.

Összesen 1038 pályázat érkezett az álláshelyekre, köztük kilencszáz volt érvényes. „Hétszázötven érvényes pályázatot nyújtottak be a bírósági szervezetben dolgozó bírák, titkárok, és százötven érvényes pályázat érkezett a szervezeten kívülről, túlnyomórészt állami alkalmazottaktól” – írja a lap. Tizennégy bírósági titkár és mindössze egy külsős pályázó kap bírói kinevezést, illetve 26 jelenlegi bíró pályázott sikeresen. A következő pályázati körben január 22-ig lehet pályázatokat benyújtani.

A szerkesztő ajánlja

Lázár Fruzsina

A magyar költőnő, akinek el kellett fojtania nőiességét, hogy sikeres lehessen

Nemes Nagy Ágnesnek még mostoha sors jutott. Vajon a mai írónők átveszik a hatalmat az irodalomban?

Pintér Bence

Olyan vérfagyasztó a valóság, mint a legkegyetlenebb mese

Az elmúlt évtizedekben számos, a 13 gyermekét ágyhoz láncoló, megkínzó Turpin családéhoz hasonló eset került napvilágra.

R. Kiss Kornélia

Apátia lett úrrá a baloldali bicskei ellenzéken

A szír származású jelölt a migránskampány miatt visszalépett, a másik szocialista is idő előtt visszavonulna. Csak a Jobbik száll szembe a Fidesszel.

Katona Mariann, Hutter Marianna

Szél tanácsadója: Kósa azt mondta, magyar vagyok, nem afgán

Megszólalt a tanácsadó, akit Szél Bernadett javasolt a nemzetbiztonsági bizottságba.