Kétszáz bírói poszt vár betöltésre az országban

MN

2018. január 13., szombat 09:07, frissítve: szombat 09:22

Szervezeti átalakítás miatt csaknem kétszáz bírói posztot kell betölteni országszerte – olvasható a Magyar Hírlap szombati számában. A lap az Országos Bírói Hivatal adataira hivatkozva arról ír, hogy első körben tavaly szeptember 15-ig 45 bírói álláspályázatot hirdettek meg, 26-ot regionális közigazgatási és munkaügyi bíróságokon, 19-et pedig a Fővárosi Törvényszéken. Ezek közül 41 pályázat elbírálása már megtörtént.

Összesen 1038 pályázat érkezett az álláshelyekre, köztük kilencszáz volt érvényes. „Hétszázötven érvényes pályázatot nyújtottak be a bírósági szervezetben dolgozó bírák, titkárok, és százötven érvényes pályázat érkezett a szervezeten kívülről, túlnyomórészt állami alkalmazottaktól” – írja a lap. Tizennégy bírósági titkár és mindössze egy külsős pályázó kap bírói kinevezést, illetve 26 jelenlegi bíró pályázott sikeresen. A következő pályázati körben január 22-ig lehet pályázatokat benyújtani.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.