Ketten súlyosan megsérültek a Fradi-meccsen kitört verekedésben

MN

2017. november 4., szombat 21:43, frissítve: vasárnap 09:38

A 24.hu arról számolt be, hogy fekete csuklyás, maszkos Fradi-szurkolók támadtak rá két szintén fradista társukra a Ferencváros–DVSC-mérkőzés szünetében. Utóbbiak közül az egyik súlyos koponyasérülést szenvedett, és a szeme is súlyosan megsérült.

Információk szerint a konfliktus a Ferencvárosnak az új stadiont eddig nem látogató B-közepe és a bojkott idején a helyükbe lépő, Kubatov Gábor rendszabályait elfogadó Halhatatlanok között alakult ki. Többen arról számoltak be, hogy utóbbiak kápója, azaz vezérszurkolója kést rántott, ezt követően részesült kiadós verésben.

Az Index megkereste a rendőrséget, és a következő választ kapta: „Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. november 4-én 16 óra 20 perc körül Budapesten a IX., Üllői úton található stadionban, egy labdarúgó-mérkőzés szünetében a szurkolók között eddig tisztázatlan okból verekedés tört ki. A verekedés során az elsődleges információk szerint egy ember könnyebben, kettő pedig súlyosan megsérült. Az eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.”

Az ügyben közleményt adott ki a Ferencvárosi Torna Club is.

„Az FTC a rendőrséggel együttműködve mindent megtesz az ügy tisztázása érdekében. Az eljárás befejezésééig felfüggeszti az összes érintett szurkoló kártyáját. Nagyon sajnáljuk, ami történt. Az elmúlt három évben, amióta átadtuk a stadiont, ilyen még nem fordult elő.”

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.