Kezdeményezték Tarsolyék előzetes letartóztatását

2015. március 27., péntek 16:04, frissítve: péntek 16:18

A nyomozó hatóság kezdeményezte péntek délután a Quaestor-ügy három gyanúsítottjának előzetes letartóztatásba helyezését – tudta meg a Magyar Nemzet Bagoly Bettinától, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjétől. A letartóztatás elrendeléséről szombaton délelőtt dönt a bíróság.

A jelenleg őrizetben lévő gyanúsítottak egyike Tarsoly Csaba, a Quaestor-csoport feje.

A főügyészség péntek délelőtti közleménye szerint üzletszerűen elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények megalapozott gyanújával három személyt hallgatott ki, majd vett őrizetbe még csütörtökön. Hogy ki ez a három ember, arról nem tájékoztattak. Közleményükben azt írták: „A vagyoni jellegű kényszerintézkedések az ügyben folyamatban vannak, a vagyonelkobzás alá eső dolgok biztosítása érdekében a nyomozó hatóság – a Buda-Cash-ügyhöz hasonlóan – vagyon-visszaszerzési eljárást indított és ennek keretében ingatlanokat, üzletrészeket és ingóságokat biztosított.”

Tarsoly ügyvédje, Papp Gábor a Magyar Nemzetnek csak annyit mondott: védence panaszt tett a gyanúsítás ellen. Arra a kérdésünkre, hogy gyanúsítotti kihallgatásán Tarsoly Csaba tett-e vallomást, az ügyvéd jelezte: erre nincs felhatalmazása válaszolni.

A Bors szerint semmilyen értékesnek mondható vagyon nem maradt Tarsoly Csaba, felesége és édesapja nevén. Mint a lap írja: Tarsoly Csaba budai, százmilliókat érő villája egy svájci cég tulajdona. Édesapja, Tarsoly Vince XVII. kerületi háza pedig Tarsoly Vincéné nevén van, ám mivel neki nincs üzletrésze a Quaestorban, így elvenni sem lehet tőle.

A miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című reggeli műsorában megerősítette, hogy kapott levelet a Quaestortól a brókercég csődje előtt. Ugyanazon a napon fordultak hozzá, amikor az MNB-nél is bejelentették, hogy baj van, és mindkét levél ugyanazt tartalmazta. Ezután Orbán beszélt a gazdasági miniszterrel, hogy lépjen kapcsolatba a brókercéggel. De már korábban megszületett a döntés, hogy a kormány kivonja a közpénzeket a brókercégektől.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.