Kezdődik a pánik: ingyenes fesztivál a fiataloknak

NT

2012. augusztus 21., kedd 19:24

Pályakezdő fiatalokat várnak péntektől a zánkai Új Nemzedék Központba, ahol megkezdődik a háromnapos Kapunyitási Pánik Fesztivál – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kedden.

„A pályakezdés nehézségeivel küzdő és azelőtt álló fiatalokat” várnak a fesztiválra. A zánkai központban rendezett szabadtéri workshopon szakemberek segítik a fiatalokat a pályakezdéssel, elhelyezkedéssel, karriertervezéssel járó problémák kezelésében – áll a tárca közleményében. Mint írták, a kellemes környezetben emellett még szórakozni, kikapcsolódni is lesz lehetőség a workshopot kísérő koncerteknek, szabadidős programoknak köszönhetően. A rendezvény ingyenes, sőt a szervezők díjtalanul biztosítanak sátorozási lehetőséget is.

Olimpikonok és fortélyok

A fesztiválra érkező fiatalok álláskeresési tanácsokat kaphatnak, „állásinterjúi fortélyokat” sajátíthatnak el, eligazítást kaphatnak a diákmunkára vonatkozó szabályokról, a diákhitelről, a külföldi munkavállalásról, a felsőoktatási rendszer változásairól, az egyéni vállalkozás beindításához szükséges információkról, az álláskereső szolgáltatásokról, a nyelvtanulásról, valamint az ösztöndíjakról, a sikerszakokról. A rendezvényen olimpikonokkal is lehet találkozni – írták.

A közleményben kitértek arra, hogy a workshop szorosan kapcsolódik a zánkai Új Nemzedék Központ új profiljához és a kormány ifjúságpolitikai keretprogramjában megfogalmazott célokhoz is: a kiváló adottságú Zánkát olyan, a fiataloknak szóló rendezvényekkel szeretnék „újratölteni”, amelyek a szórakozás mellett hasznos időtöltést és segítséget nyújtanak számukra például a foglalkoztatási esélyeik javításához.

Erzsébet-tábor és ReGeneráció

Zánka adott otthon a nyáron a nagy sikert elért Erzsébet-tábornak is. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány egymilliárd forint értékben meghirdetett pályázati kiírásaira csaknem 12 ezer hátrányos helyzetű gyerek jelentkezett. Az Erzsébet-program keretében idén mintegy 75 ezer ember nyaralhat állami segítséggel.

A Balaton partján rendezték meg júliusban a KIM által szervezett ReGeneráció tábort is, ahol 120, pályakezdés előtt álló egyetemista ismerkedhetett meg a közszolgálattal, illetve találkozhatott közigazgatási vezetőkkel.

Forrás: MNO,MTI

A szerkesztő ajánlja

Zord Gábor László, László Dávid

Gyöngyösi Márton: Nemzetközileg Fidesz–Jobbik helycsere történt

A Jobbik külpolitikai szakpolitikusa szerint az elmúlt években sikerrel dolgoztak azon, hogy a nyugati országokkal is jó kapcsolatuk legyen.

Arday Attila

Felelősei most sincsenek a kézilabdakudarcnak, „csak Vranjes tehet róla”

Alárendelt helyzetbe került a magyar válogatott a Veszprémhez képest, pedig lehetne másképp is. Elemzés.

Gabay Balázs

Fucsovics: Attól függ a győzelem, mennyire hiszel magadban

A top 20-as játékosok hozzáállásáról, a fullasztó ausztrál hőségről és Patrick Mouratouglou gratulációjáról is beszélgettünk a teniszezővel.

Unyatyinszki György

Kósa Lajos édesanyja: Megvettem a fél megyét

Kérdezze a fiamat! Majd megkérem, hogy nyilatkozzon a nevemben – a 82 éves cégvezetőt kérdeztük.