Kézzel zárták a felújított orosz metró ajtaját

MN

2017. augusztus 22., kedd 10:35, frissítve: kedd 17:01

Alig múlik el nap, hogy ne fordulna elő újabb ajtóhiba az M3-as metró 69 milliárd forintért felújított orosz szerelvényeinél.

A 444.hu ezúttal egy keddi esetről írt, információik szerint kézzel kellett bezárni az egyik ajtót.

A járművezető nagyjából fél percig 8-10-szer próbálkozott távolról becsukni, majd ennek sikertelenségét tapasztalva hátraszaladt, és manuálisan „megigazította” az ajtót, majd behúzta – írta a portálnak az egyik szemtanú.

A Metrovagonmas által felújított kocsikkal forgalomba állításuk óta gond van: a BKV és a gyártó szakemberei előbb optikai kábelek hibájára gyanakodtak, majd egy ajtónyílásba szoruló fakocka lett a bűnös – utóbbi miatt Tarlós István főpolgármester tudatos szabotázst gyanított –, de hiába kockátlanították a 3-as metró szerelvényeit, az ajtózáródás azóta sem működik tökéletesen.

A BKV eközben közel kétmilliárd forintos kötbér befizetését várja az orosz cégtől az állandósuló problémák és határidő-túllépések miatt.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.