Kiadták a riasztást + Képek

BL, LM

2012. június 11., hétfő 13:54, frissítve: hétfő 13:58

A várható heves zivatarok miatt szinte az egész ország területére elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre.

Egyedül Győr-Moson-Sopron és Vas megye egyes területein nincsen riasztás – derül ki az OMSZ honlapjáról.


Az egész napra vonatkozó tájékoztatás szerint Győr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével – kilenc megyében másod-, tíz megyében pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki a szolgálat. Ezeken a területeken a heves zivatarok során viharos, az óránkénti 90 kilométer per órás erősséget is meghaladó széllökésekre, jégesőre, felhőszakadásra is számítani lehet.

A meteorológiai szolgálat a honlapján azt írta: hétfőn a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 21-26 Celsius-fok között, északnyugaton 20 fok alatt, délkeleten 26 fok felett valószínű. Késő estére 16-23 fok közé hűl le a levegő. Kurunczi Rita, az Időkép.hu meteorológusának korábbi tájékoztatása szerint egészen csütörtökig folytatódik a záporokkal, zivatarokkal tarkított időjárás.

Villámok Pomáz és Szentendre felett az éjszakai órákban
Villámok Pomáz és Szentendre felett az éjszakai órákban
Fotó: MTI


Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta: vasárnap az időjárással összefüggésben országszerte 35 eseményhez kellett kivonulniuk. Leginkább kidőlt fákhoz, leszakadt ágakhoz, illetve épületekben keletkezett károkhoz riasztották őket. Személyi sérülés egyik esetnél sem történt. A katasztrófavédelem továbbra is figyelemmel kíséri a meteorológiai riasztásokat, s amennyiben valahol szükségessé válik, megerősítik a szolgálatot – tette hozzá a szóvivő.

Forrás: MTI, MNO

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

El sem tudja képzelni, mennyi vér tapad egy avokádós pirítóshoz

Fegyveres bandák támadják a farmokat Mexikóban, ahol a drogcsempészet mellett az avokádótermesztés a legjövedelmezőbb üzlet.

Pápay György

Pápay György

Nem bojkott kell, hanem mozgósítás

A választástól való távolmaradásról szóló vitáknak a Fideszben örülnek a legjobban.

Vass Norbert, Hegyi Zoltán, Vékony Zsolt

Egy mosókonyhából neki a világnak – Ma lenne 75 éves Cseh Tamás

Zenész, indián, rajztanár, egyszálgitáros, színpadra lépni izguló rendkívül összetett kulturális jelenség.

Stier Gábor

„Nem tiltakoznék amiatt, ha Ungvár felett magyar zászló lengene”

Az új hidegháború áldozatának tartja magát Oleg Bondarenko, az EU-ból lengyel döntésre kitiltott moszkvai politológus. Interjú.