Kiderült, kik állnak Bajnai mögött

2012. január 12., csütörtök 04:50

Az Egyesült Államok Demokrata Pártjához húzó baloldali–liberális agytröszt, a Center for American Progress partneri támogatását élvezi Bajnai Gordon, állítja a Heti Válasz, amely szerint a szervezet a Clinton család szellemi hátországaként tevékenykedik, támogatói között pedig megtalálható Soros György is – olvasható a Magyar Nemzetben.

Mint arról a Magyar Nemzet szerdai számában beszámolt, az Egyesült Államok nagykövetsége az elmúlt időszakban statisztikai adatszolgáltatás címén rendszeresen kért tájékoztatást a Legfőbb Ügyészség Nemzetközi és Európai Ügyek Főosztályától arról, hogy név szerint mely szocialista politikusokkal szemben folyik büntetőeljárás. A nagykövetség Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztossal is találkozót kezdeményezett.

Bajnai Gordon az elmúlt időszakban sokat volt Amerikában, a New York-i Columbia Egyetemen és a washingtoni John Hopkins Egyetemen is tartott előadásokat többek között az Európai Unióról és az uniós gazdaságpolitikáról. A Heti Válasz beszámolója szerint a volt miniszterelnök által alapított Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány a kezdetektől (2010. december 31-tõl) az Egyesült Államok Demokrata Pártjához húzó baloldali–liberális agytröszt, a Center for American Progress (CAP) partneri támogatását élvezi.

– A CAP-ot a tengerentúlon a Clinton család, illetve az Orbán-bírálatban aktív Hillary Clinton külügyminiszter szellemi hátországaként szokták lefesteni, főleg azért, mert fontosabb vezetői egykor Bill Clinton elnöki tanácsadóiként vetették észre magukat – közölte a lap, amely megjegyzi, a 2003-as alapítású CAP ötletgazdája Soros György magyar származású pénzember volt, s a szervezet gazdálkodásáról ugyan keveset tudni, annyi biztos, hogy Soros, illetve Herbert és Marion Sandler multimilliomos házaspár is a főszponzoraik.

Bajnai Gordon az elmúlt napokban aktivizálta magát újra, amikor egy tanulmányt közölt a magyarországi állapotokról, amelyben kifejtette, hogy sok mindent megtenne egy jó kormányzásért, még ha nincs is olyan ambíciója, hogy ez az ő vezetésével történjen. A Népszabadságnak nyilatkozott a volt kormányfő egykori kabinetfőnöke, Szigetvári Viktor, aki óvatosságra intené Bajnait, ha az a visszatérésen gondolkodna. Az MSZP volt kampányfőnöke szerint ugyanis a magyar pártrendszer krízise erősödni fog az elkövetkező időszakban – számol be a Magyar Nemzet.

Bajnai Gordon szerint Magyarországon rossz kormányzás folyik, és ilyenkor egy volt miniszterelnöknek szólnia kell, hogy az ország veszélyben van, és ha nem történik radikális fordulat, évtizedekre elveszíti a felemelkedés esélyét. A volt kormányfő az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedden azt mondta, azokat szeretné segíteni, akik képesek lehetnek megváltoztatni a jelenlegi „rossz rendszert”. Azt azonban még nem tudja, a jövőben milyen szerepben teheti ezt, így arról sem döntött, vállalná-e, hogy miniszterelnök-jelölt legyen.

Forrás: Magyar Nemzet

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.