Kiderült, kik lesznek Kósa Lajos államtitkárai

MN

2017. október 6., péntek 14:45, frissítve: péntek 15:44

Horváth Istvánt és Simon Róbert Balázst javasolja államtitkárnak Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter – tudta meg az Origo. A portál szerint Áder János köztársasági elnök előtt a két politikus szerdán teszi le majd az esküt.

A HVG.hu pedig azt írja, Horváth István a megyei jogú városok fejlesztésének koordinációjáért, Simon Róbert pedig a fejlesztésének végrehajtásáért felel majd államtitkárként. A lap felidézi: Horváth István neve Hadházy Ákos kiállása nyomán vált 2013-ban országosan ismertté: a politikus azt állította róla, hogy a város kormánypárti önkormányzati képviselőivel egyeztetve bírálta el a dohányboltokért indulók pályázatait, a bírálat legfontosabb szempontja pedig az volt, hogy „ne a szocik győzzenek”. Nemrég pedig azért került Horváth István a középpontba, mert angoltanár foglalkozású feleségének cége 157 millió forintot nyert el egy nagyszabású húsfeldolgozó üzem létrehozására az uniótól.

Horváth István 2006-tól Szekszárd polgármestere volt és egyben országgyűlési képviselő. 2010. május 14-től a mezőgazdasági bizottság alelnöke, 2013 februárjától miniszteri megbízott, a kormány sertésprogramjának felügyelője.

Simon Róbert Balázs 2006–2014 között Győr alpolgármestere volt. 2014-ben a győri választókerületben szerzett egyéni országgyűlési képviselői mandátumot a szavazatok 48,76 százalékával.

A szerkesztő ajánlja

Molnár Csaba

176 millió kamera kereszttüzében: a kínai Nagy Testvér mindenkire odafigyel

Az, ami Orwell idejében még disztópiának tűnt, a mindent látó kamerának hála szép lassan valósággá válik.

Pethő Tibor

1938. augusztus 25. – 2018. április 11.

Elhallgatni nem fogunk. Várunk, reménykedünk, imádkozunk. Mert lehet egy újságnak bárki is a tulajdonosa, azt pontosan tudjuk, hogy a mi igazi „gazdánk” az olvasó.

Stier Gábor

Szomorú búcsú Eraszt Fandorintól

Borisz Akunyin húsz év után nemcsak világhírű regényhősét, hanem a kilencvenes években az orosz jövőről szőtt álmait is eltemeti.

Lakner Dávid

Lajcsika, ha te mindig játszol, miből éltek?

Inkey Alice Szőts Istvánról, Latinovits jókedvéről és Kosztolányi Dezső fekete pöttyös nyakkendőjéről.