Kiderült, kik lesznek Kósa Lajos államtitkárai

MN

2017. október 6., péntek 14:45, frissítve: péntek 15:44

Horváth Istvánt és Simon Róbert Balázst javasolja államtitkárnak Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter – tudta meg az Origo. A portál szerint Áder János köztársasági elnök előtt a két politikus szerdán teszi le majd az esküt.

A HVG.hu pedig azt írja, Horváth István a megyei jogú városok fejlesztésének koordinációjáért, Simon Róbert pedig a fejlesztésének végrehajtásáért felel majd államtitkárként. A lap felidézi: Horváth István neve Hadházy Ákos kiállása nyomán vált 2013-ban országosan ismertté: a politikus azt állította róla, hogy a város kormánypárti önkormányzati képviselőivel egyeztetve bírálta el a dohányboltokért indulók pályázatait, a bírálat legfontosabb szempontja pedig az volt, hogy „ne a szocik győzzenek”. Nemrég pedig azért került Horváth István a középpontba, mert angoltanár foglalkozású feleségének cége 157 millió forintot nyert el egy nagyszabású húsfeldolgozó üzem létrehozására az uniótól.

Horváth István 2006-tól Szekszárd polgármestere volt és egyben országgyűlési képviselő. 2010. május 14-től a mezőgazdasági bizottság alelnöke, 2013 februárjától miniszteri megbízott, a kormány sertésprogramjának felügyelője.

Simon Róbert Balázs 2006–2014 között Győr alpolgármestere volt. 2014-ben a győri választókerületben szerzett egyéni országgyűlési képviselői mandátumot a szavazatok 48,76 százalékával.

A szerkesztő ajánlja

B. Molnár László

Egyre csak ömlik az állami támogatás a fociba

A taorendszer megjelenése óta csak a színvonal nem lett jobb. Kirívóan sok jut Felcsútnak.

Pintér Bence

Magyar Nemzet Szalon: Ennek a nemzetnek a lelkében valami megtört

A kivándorlás a transznacionalizmus erősödését és a távozó fiatalok nemzeti identitásának teljes felszámolását okozhatja.

Földi Bence

Kölcsönzött szlogenekkel, program nélkül a Fidesz

A kormánypárt szinte az összes üzenetét máshonnan vette, például Donald Trumptól vagy a toryktól.

Ficsor Benedek

A magyar olajmezőkből nem lesz pénz a hatalmas múzeumokra

Mélyi József művészettörténész a Liget-projektről, a stadionokat benövő gazról és a megfordított folyókról.